Nedeľa 05.05.2024
Dnes má meniny 
Lesia, Lesana
°C
17.03.2022 10:35

Mesto Rajec získalo na revitalizáciu dvoch vnútroblokov viac ako 340 000 eur


Vizualizácia zdroj: (FB / Milan Lipka).


Mesto Rajec získalo na revitalizáciu vnútroblokov na Ulici 1. mája a sídlisku Sever nenávratný finančný príspevok vo výške viac ako 340.000 eur.


Podľa primátora Milana Lipku je nevyhnutné riešiť súčasný stav vnútroblokov ich revitalizáciou, s uplatnením ekologických princípov tvorby a ochrany zelene. Oba projekty chce mesto realizovať v tomto roku. Vegetačné úpravy budú spočívať najmä vo výsadbe stromov, krov, trvaliek, popínavej zelene a revitalizácii trávnatých plôch, vysvetlil primátor.

Projekt ráta tiež s vytvorením mini ovocného sadu či zatrávnením herných kopcov. "Zaujímavou aktivitou je založenie dažďovej záhrady vo vnútrobloku na Ul. 1. mája. Mesto tiež obnoví spevnené plochy, zmenia sa z rôzneho typu na priepustnú spevnenú plochu. Doplní sa drobná architektúra, mobiliár a na oboch miestach sa vybudujú zóny pre deti a osadia sa herné prvky," dodal Lipka.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
06.01.2019
Senica začína realizovať projekt revitalizácie, aký sa v meste ešte nerobil
Mesto Senica odovzdalo v piatok (4. 1.) stavenisko zhotoviteľovi stavby firme Hílek a spol. Senica, ktorá v pondelok 7. januára začne s revitalizáciou vnútroblokov na ulici S. Jurkoviča v mestskej časti Sotina. TASR informovala hovorkyňa mesta Viera Barošková.
viac
08.10.2020
Mesto dokončilo rekonštrukciu dvoch medziblokových priestorov
Mesto Bardejov ukončilo v uplynulých dňoch dva projekty rekonštrukcie dvoch medziblokových priestorov na sídlisku Vinbarg a Obrancov mieru.
viac
25.01.2021
Nové Mesto pripravuje revitalizáciu parku na Račianskom mýte
Bratislavské Nové Mesto pripravuje revitalizáciu parku na Račianskom mýte. Cieľom projektu je naplnenie rozvojových plánov v oblasti prispôsobenia sa zmenám klímy.
viac
23.02.2022
Humenné sa púšťa do projektov z eurofondov za viac ako 1,3 milióna eur
Zlepšiť prostredie a podmienky pre život sa mestu Humenné podarí tento rok aj vďaka ďalším projektom financovaným zo zdrojov Európskej únie. Ako informoval primátor Miloš Meričko na sociálnej sieti, samospráva uspela hneď v niekoľkých výzvach.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %