Štvrtok 02.05.2024
Dnes má meniny 
Žigmund
°C
23.04.2022 01:45

Mesto Šaľa revitalizuje ďalšiu časť lesa pri Váhu


Ilustračná snímka


Šalianska radnica plánuje revitalizovať ďalšiu časť lesa, ktorý sa nachádza v medzihrádzovom priestore pri rieke Váh. Prvú časť mesto skultivovalo ešte v roku 2018, teraz má prísť na rad ďalší, 1,5 hektárový úsek.


S prácami sa má začať v priebehu niekoľkých dní. „Pracovné stroje tu odstránia náletové dreviny a kríkové porasty. Zdravé stromy tak dostanú väčší priestor na svoj rast. Po ukončení prác bude lesopark prístupný od Školskej ulice až k rieke Váh a takisto k časti, ktorú Šaľania poznajú ako Lesná škôlka,“ uviedla Erika Kollerová z mestského úradu.       

Ako doplnila, mesto plánuje oživiť lesopark až po spojnicu násypov. „Celá plocha by mohla byť skultúrnená a presvetlená do konca budúceho roka,“ dodala Kollerová.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
22.07.2018
Z prímestského lesa sa má stať rekreačný lesopark
Radnica v Šali chce revitalizovať prímestský les, z ktorého by sa v priebehu leta mal stať rekreačný lesopark. Práce na jeho presvetlení a rekultivácii by sa mali začať 6. augusta.
viac
06.02.2020
V lesoparku by malo vzniknúť rekreačné a oddychové priestranstvo
Mesto Šaľa pripravuje projekt na revitalizáciu lesoparku. V rámci nej by v lesoparku malo vzniknúť rekreačné a oddychové priestranstvo pre obyvateľov.
viac
22.02.2020
Šaľa chce revitalizovať priestor pred železničnou stanicou
Šalianska radnica pripravuje projekt riešenia priestoru pred železničnou stanicou. Mesto tam chce okrem revitalizácie vybudovať aj záchytné parkovisko, premiestniť tam autobusovú stanicu, vybudovať pešiu časť, chodníky, zeleň a infraštruktúru pre cyklistov.
viac
21.04.2023
V mestskom lesoparku sa začne rozsiahla revitalizácia
V priebehu budúceho týždňa sa v mestskom lesoparku v Šali začnú práce na jeho revitalizácii. Sú súčasťou väčšieho projektu s názvom Šaľa na ceste k zmierňovaniu klimatických zmien, na ktorý mesto získalo grant z Nórskych fondov v hodnote 858 000 eur.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %