Štvrtok 02.05.2024
Dnes má meniny 
Žigmund
°C
24.02.2023 01:30

Mesto spúšťa ďalší ročník participatívneho rozpočtu


Mestský úrad v Prievidzi.


Obyvatelia Prievidze budú môcť opäť rozhodnúť o občianskych projektoch, ktoré bude mesto financovať zo svojho rozpočtu. Ďalší ročník projektu participatívneho rozpočtu spustila samospráva v týchto dňoch. Informovala o tom hovorkyňa mesta Zuzana Krajčiová.


"Zapojením sa do projektu participatívneho rozpočtu budú môcť obyvatelia priamo rozhodovať o časti finančných prostriedkov z rozpočtu mesta. Môžu tvoriť konkrétne projekty, ktorých realizáciu budú vyberať obyvatelia v celomestskom hlasovaní," uviedla vedúca kancelárie primátorky Diana Šurkalová Dušeková.

Prvé verejné stretnutie sa uskutoční 15. marca o 16.00 h v priestoroch Kultúrneho a spoločenského strediska v Prievidzi.

Participatívny rozpočet je demokratický nástroj, ktorý umožňuje občanom priamo sa zapojiť do rozhodovacieho procesu o prerozdeľovaní financií z rozpočtu mesta. "Otvára nový typ verejnej diskusie medzi občanmi a subjektami verejnej správy nielen o realizácii konkrétnych navrhnutých projektov, ktoré iniciovali občania, ale najmä o budúcej vízii a podobe mesta tak, ako to vidia jeho obyvatelia," pripomenula Krajčiová.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
08.12.2016
Na realizáciu zámerov obyvateľov vyčlenila radnica 40 000 eur
Po prvý raz budú môcť obyvatelia Prievidze rozhodovať o pridelení financií mesta na rôzne projekty. Na tento účel vyčlenila samospráva v budúcoročnom rozpočte 40 000 eur.
viac
10.12.2019
Prievidzská radnica podporí z rozpočtu mesta osem občianskych projektov
Fasádu bytového domu na ulici I. Krasku na sídlisku Zapotôčky v Prievidzi ozvláštni maľba starej Prievidze. Ide o jeden z ôsmich občianskych zámerov, ktoré radnica podporí financiami z rozpočtu mesta v rámci projektu participatívneho rozpočtu. Informoval o tom hovorca mesta Michal Ďureje.
viac
26.05.2021
Prievidza spúšťa aktivity k ďalšiemu ročníku participatívneho rozpočtu
Obyvatelia budú môcť v najbližších mesiacoch navrhnúť a hlasovať za projekty, ktoré podľa ich názoru zlepšia prostredie v meste. Informoval o tom hovorca mesta Michal Ďureje.
viac
02.06.2023
Podporu z rozpočtu mesta dostane desať komunitných projektov
Baťoviansky rínok, večerný beh Partizánskym či oddychové zóny podporí samospráva Partizánskeho financiami zo svojho rozpočtu. Dotáciu 20 000 eur si v rámci komunitného participatívneho rozpočtu celkovo rozdelí desať občianskych zámerov. Informovala o tom Martina Skaličanová z mestského úradu.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %