Štvrtok 02.05.2024
Dnes má meniny 
Žigmund
°C
04.01.2023 02:25

Mesto spustilo službu pre osamelých seniorov, pomôže im s internetom


Ilustračná snímka.


Mesto Bojnice spustilo pre osamelo žijúcich seniorov novú službu Ochotná vnučka. Pracovníci mestského úradu im pomôžu s vyhľadaním informácií na internete či poradia s vybavením agendy na iných úradoch. Informoval o tom primátor Ladislav Smatana.


"V súčasnej dobe moderných informačno-komunikačných technológií, digitalizácie a množstva informácií je pomerne komplikované zorientovať sa v tomto odvetví aj pre mladého človeka. Preto mestský úrad podáva v tomto smere osamelo žijúcim seniorom bez príbuzných pomocnú ruku," priblížil Smatana.

V prípade, že seniori podľa neho potrebujú vyhľadať informácie na internete, poradiť s vybavovaním stránok na iných úradoch či pomôcť s registráciou do rôznych systémov na webe, môžu kontaktovať pracovníkov úradu na čísle 046/512 16 05. "Tí technologicky zdatnejší nás môžu kontaktovať aj prostredníctvom emailu info@bojnice.sk," dodal.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
08.01.2020
V bratislavskom Ružinove spustia právnu poradňu pre seniorov
Dôchodcovia sú najčastejším terčom rôznych podvodníkov, ktorí sa ich snažia obrať o peniaze a majetok. V bratislavskom Ružinove začne preto od budúceho týždňa fungovať bezplatná právna poradňa pre seniorov.
viac
14.03.2020
Púchov zabezpečí nákupy pre seniorov či ľudí v karanténe
Mesto Púchov v súvislosti s hrozbou šírenia nového koronavírusu bezplatne zabezpečí nákupy pre seniorov, osamelých ľudí či ľudí v karanténe. Službu bude poskytovať od pondelka 16. marca do piatka 27. marca. Rozhodol o tom krízový štáb mesta. Informovala Laura Krošláková z púchovského MÚ.
viac
27.03.2020
Krízový plán BBSK má konkrétnu podobu, známe sú prvé termíny
Jednotlivé body krízového plánu, ktorý Banskobystrický samosprávny kraj predstavil začiatkom minulého týždňa, dostali reálnu podobu. Známe sú prvé termíny spustenia služieb, počty doposiaľ prihlásených dobrovoľníkov i objednaných ochranných pracovných prostriedkov.
viac
24.07.2023
Nový sociálny taxík občanom pomôže pri návšteve lekára či úradov
Mesto Lučenec v spolupráci so Slovenským Červeným krížom spustilo prepravnú službu terénnou formou.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %