Pondelok 29.04.2024
Dnes má meniny 
Lea
°C
10.10.2022 02:25

Mesto spustilo štvrtý ročník súťaže Deti pre Bratislavu


Ilustračná snímka.


Hlavné mesto spustilo štvrtý ročník súťaže Deti pre Bratislavu. Tohtoročnou hlavnou témou projektu je bezpečné prostredie v okolí škôl.


Priestor na realizáciu dostane šesť nápadov. Prihlášky je možné posielať elektronicky do 30. októbra. Informovala o tom hovorkyňa Bratislavy Dagmar Schmucková.

"Štvrtý ročník súťaže opäť poskytne priestor na realizáciu šiestich nápadov, s ktorými sa do projektu prihlásia 'akčné tímy' žiakov bratislavských škôl," skonštatovala Schmucková.

Za každú školu sa môžu prihlásiť maximálne dva tímy, a to jeden za prvý stupeň a jeden za druhý stupeň. Tím musí byť zároveň zložený minimálne zo štyroch žiakov a jedného pedagóga (učiteľa alebo vychovávateľa). Na realizáciu svojho projektu môže detský tím získať 2000 eur. Odmena je však zároveň podmienená absolvovaním určených workshopov a mentoringu, prácou na projektovom zámere a jeho záverečnou prezentáciou pred odbornou komisiou a ostatnými deťmi.

Počas minulých ročníkov bolo podporených celkovo 26 detských projektov. Išlo napríklad o workout v Devíne, divadelné predstavenia v Starom Meste a Rusovciach, náučný ekochodník v Karlovej Vsi, upcykláciu odevov v petržalskej škole či pečenie koláčov pre ľudí bez domova. Podporu získalo aj pestovanie zeleniny deťmi pre blízku komunitu seniorov, detská hra o Bratislave, hra o architektúre mesta, ekologické vylepšenia školských dvorov vo viacerých mestských častiach či videoprojekt zachytávania tradícií v Rusovciach.

Projekt Deti pre Bratislavu je súťaž spojená so vzdelávaním, určená pre žiakov vo veku od sedem do 15 rokov. Podporuje realizáciu nápadov detí na zlepšenie mesta v oblasti mestského prostredia, ekológie, kultúry a sociálnej spolupatričnosti.

Bližšie informácie sú zverejnené na webovej stránke www.detiprebratislavu.sk.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
21.05.2016
Súťaž Komunita priateľská deťom a mladým ľuďom má prvých víťazov
Súčasťou galaprogramu v závere prvého dňa 27. snemu Združenia miest a obcí Slovenska bolo aj vyhlásenie víťazov súťaže Komunita priateľská deťom a mladým ľuďom. Ocenenie sa udelilo po prvýkrát, a to za rok 2015.
viac
16.02.2018
Mesto vyhlásilo detskú výtvarnú súťaž, chce ňou budovať vzťah k regiónu
Levická radnica vyhlásila prvý ročník detskej výtvarnej súťaže s názvom Keď prídeš k nám. Jej cieľom je zamerať pozornosť detí na Levice a vybrať tie najzaujímavejšie miesta, s ktorými by rady oboznámili návštevníkov mesta prostredníctvom svojej výtvarnej práce.
viac
25.08.2022
S Európskym týždňom mobility 2022 prichádza aj výtvarná súťaž pre deti
V rámci Európskeho týždňa mobility pripravuje DPMP a.s. pre verejnosť viaceré zaujímavé aktivity, ktoré sa uskutočnia v septembri počas trvania kampane.
viac
21.11.2022
Deti budú môcť svoje nápady na zlepšenie mesta posielať primátorovi
Viaceré bratislavské mestské organizácie otvoria počas tohto týždňa svoje brány pre žiakov základných škôl. Urobia tak v rámci Týždňa pre deti, ktorým štartuje projekt Mesto pre deti.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %