Štvrtok 02.05.2024
Dnes má meniny 
Žigmund
°C
21.03.2023 10:35

Mesto začalo pracovať na komplexnej evidencii stromov


Snímka zdroj: (Marek Hattas - primátor Nitry).


Nitrianska radnica začala s komplexnou pasportizáciu zelene. Ako uviedol primátor Marek Hattas, v prvej fáze sa bude preverovať stav približne 4000 stromov na sídlisku Chrenová I.


Pracovníci z odboru životného prostredia mestského úradu už začali vykonávať evidenciu stromov, z ktorých každý dostane takzvaný arboštítok. "Tento proces potrvá približne mesiac. Následne si jednotlivé stromy prejdú, preveria ich stav a zapíšu ho do aplikácie," vysvetlil primátor.

Cieľom je, aby mal každý strom svoju vlastnú zdravotnú kartu. Tá bude nahratá do aplikácie, ktorú si vytvorí samo mesto. S aplikáciou budú následne pracovať jednotlivé odbory a zamestnanci, ktorí so stromom prídu do kontaktu.

Ako doplnil Hattas, mesto doteraz nemalo žiadnu evidenciu stromov. "Je to ďalší dôležitý krok pri našej snahe o krajšiu, zelenšiu a bezpečnejšiu Nitru. Práve vďaka pasportizácii budeme vedieť lepšie manažovať a udržovať našu zeleň," dodal nitriansky primátor.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
24.11.2017
Plány na výstavbu v centre mesta sa Nitranom nepáčia, spisujú petície
Obyvateľom Nitry sa nepáčia plány súkromných investorov na zástavbu posledných zelených plôch v centre mesta. Spisujú petície a žiadajú mestských poslancov, aby zasiahli.
viac
16.03.2020
Rekonštrukcia teplovodu si vyžiada výrub troch desiatok stromov
Rekonštrukcia teplovodu na nitrianskom sídlisku Klokočina si vyžiada výrub viacerých stromov. Celkovo bude musieť mesto odstrániť pred začatím prác približne tri desiatky drevín.
viac
18.05.2020
Správa ciest KSK vysadí pri cestách stovky stromov
Správa ciest Košického samosprávneho kraja (SC KSK) spúšťa projekt obnovy cestnej zelene, v rámci ktorého plánuje do budúceho roka vysadiť zhruba 500 stromov.
viac
20.12.2022
Na brehu rieky vyrastie opäť ikonická aleja
Na brehu rieky Nitra opäť vyrastie topoľová aleja. Mesto už v mestskom parku vysadilo 60 nových stromov, ktoré nahradia ikonické stromoradie, ktoré desaťročia zdobilo nábrežie medzi letným kúpaliskom a Vodnou ulicou.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %