Štvrtok 02.05.2024
Dnes má meniny 
Žigmund
°C
03.01.2023 01:30

Mesto zavádza novinky v parkovaní v platenej mestskej zóne


Ilustračná snímka: (tasr).


Mesto Levice zavádza od nového roka novinky v parkovaní v platenej zóne mesta. Novým Všeobecne záväzným nariadením (VZN) sa mení spôsob kúpy parkovacej karty na opakované parkovanie.


Vodiči si budú môcť zakúpiť tieto parkovacie karty prostredníctvom webovej aplikácie mesta bez návštevy mestského úradu, informovala Adriana Macáková z levického magistrátu. Pribudne aj nový typ parkovacej karty pre seniorov nad 70 rokov s trvalým alebo prechodným pobytom v Leviciach.

Možnosť kúpiť si parkovaciu kartu na opakované použitie bude sprístupnená cez webovú aplikáciu DataMesta. Od začiatku budúceho roka budú parkovacie karty už iba elektronické, nebudú mať fyzickú podobu a nebudú sa umiestňovať na vozidlo. Mestská polícia mesta Levice overí ich platnosť v online databáze. Neprenosné parkovacie karty vydané pred nadobudnutím účinnosti nového VZN zostávajú v platnosti do doby vyznačenej na kartách.

Záujemca o kúpu parkovacej karty na opakované parkovanie môže využiť webovú aplikáciu, naďalej však zostáva aj možnosť vybaviť si ju osobne na mestskom úrade.

Na úhradu za dočasné krátkodobé parkovanie je možné naďalej využiť jednorazové parkovacie karty, parkovacie automaty alebo SMS parkovací lístok.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
23.12.2018
Mesto preberá parkovanie do svojej réžie od 7. januára
Mesto Košice potvrdilo, že v zmysle všeobecne záväzného nariadenia (VZN) sa od 1. januára 2019 stáva namiesto spoločnosti EEI výlučným prevádzkovateľom parkovacích miest v zóne plateného parkovania.
viac
08.04.2020
Nové Mesto odkladá spustenie pilotnej parkovacej rezidentskej zóny
Bratislavské Nové Mesto odkladá pre situáciu okolo nového koronavírusu spustenie pilotného rezidentského parkovania v okolí Tehelného pola.
viac
16.07.2021
Nový generel určí ďalší rozvoj dopravy v meste Šaľa
Rozvoj dopravy v Šali sa bude riadiť podľa nového generelu dopravy. Dokument, ktorý už schválilo mestské zastupiteľstvo, rieši vývoj dopravnej politiky v meste vrátane parkovania či rozvoja cyklistickej dopravy. Zaoberá sa tiež prognózami a návrhmi riešenia dopravných problémov v budúcnosti.
viac
14.10.2021
Mesto Levice udelilo svoje ocenenia významným osobnostiam
Mesto Levice udelilo svoje ocenenia 13 osobnostiam. Mená laureátov schválilo mestské zastupiteľstvo ešte v júni, svoje ceny si prevzali na slávnosti 13. októbra.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %