Utorok 14.05.2024
Dnes má meniny 
Bonifác
°C
11.07.2023 11:40

Mesto zaviedlo pilotný model fungovania škôlok v letných mesiacoch


Ilustračná snímka.


Mesto Vráble zavádza pilotný projekt fungovania predškolských zariadení počas letných prázdnin.


Rodičia môžu škôlkarov umiestniť do vrábeľských škôlok do 11. augusta, informovala radnica. Pilotný model by mal viesť k nastaveniu uceleného systému do budúcnosti v prípade trvalého záujmu zo strany rodičov.

Mesto reagovalo na opakujúce sa podnety zo strany zamestnaných rodičov škôlkarov, ktorí nemajú možnosť počas letných prázdnin čerpať potrebné množstvo dovolenky a nemôžu si zabezpečiť starostlivosť iných rodinných príslušníkov o deti. Nastavením modelu letnej prevádzky sa zaoberalo vedenie mesta v spolupráci s riaditeľkami predškolských zariadení od marca. Inšpirovali sa väčšími mestami, kde letná prevádzka funguje celé leto bez obmedzení, len sa striedajú otvorené zariadenia.

Po predbežnom zisťovaní záujmu zo strany rodičov vytvorilo mesto kapacitné priestory podľa nahláseného predbežného počtu detí. "V snahe vyjsť v ústrety potrebám učiteliek i nepedagogických zamestnancov predškolských zariadení, ktorí okrem leta nemajú veľa možností na čerpanie dovolenky, sa tento rok testuje model mix služieb učiteliek aj v tých škôlkach, kde nemajú stály pracovný pomer, aby sa tým zároveň zabezpečila čo najlepšia adaptácia detí v nových priestoroch škôlok v prípade letných zberných tried," informoval magistrát.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
09.08.2016
Mesto pripravuje nový územný plán
Mesto Vráble pripravuje nový územný plán. Mesto ako orgán územného plánovania konštatovalo, že sa zmenili územno-technické, hospodárske a sociálne predpoklady a na základe toho rozhodlo o obstaraní nového Územného plánu mesta Vráble.
viac
28.07.2017
Mesto zrekonštruuje novobanské kúpalisko
Dlhé roky zatvorené a chátrajúce kúpalisko v Novej Bani sa konečne dočká svojej obnovy. Poslanci mesta totiž ešte koncom minulého roka vypočuli dlhoročné volanie obyvateľov po rekonštrukcii kedysi populárneho miesta na letný oddych a podporili zámer jeho obnovy a zmodernizovania.
viac
15.10.2018
Mesto testuje stravovanie škôlkarov cez centrálnu vývarovňu
Vrábeľská radnica chce riešiť problémy s kvalitou stravy v materských školách zriadením centrálnej vývarovne. Mesto momentálne testuje takýto spôsob stravovania v rámci skúšobnej prevádzky.
viac
13.02.2021
Staré Mesto otvára od pondelka svoje základné školy. Zatiaľ pre žiakov 1. stupňa
Od pondelka 15. februára otvára bratislavské Staré Mesto základné školy vo svojej zriaďovateľskej pôsobnosti pre žiakov 1. stupňa.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.13 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.15 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.71 %