Nedeľa 28.04.2024
Dnes má meniny 
Jarmila
°C
22.09.2022 09:30

Mestskí poslanci schválili projekt sociálnej inklúzie rómskej komunity


Ilustračná snímka: (tasr).


Žilinská samospráva zrealizuje do apríla 2024 projekt s názvom Každý iný, všetci rovní – sociálna inklúzia rómskej komunity v meste Žilina.


Poslanci mestského zastupiteľstva (MsZ) na pondelkovom (19. 9.) zasadnutí schválili, že osem projektových aktivít bude mesto financovať zo zdrojov Nórskeho finančného mechanizmu sumou približne 380 000 eur. Informoval o tom hovorca mesta Vladimír Miškovčík.

Projekt sa podľa neho zameria na pomoc deťom so zvládaním náročnosti preberaného učiva počas vyučovania v základnej škole. "Ďalej na zlepšenie ich domácej prípravy, zvýšenie záujmu rodičov detí o predškolskú výchovu v materských školách, podporu a monitorovanie situácie v oblasti stability bývania či prevencie straty bývania. V lokalite Bratislavskej ulice je plánované vybudovanie prvkov na workoutové aktivity mladých ľudí a vytvorenie šiestich pracovných miest pre lektorov z marginalizovaných komunít," uviedol hovorca mesta.

Doplnil, že jednou z úloh je aj priame zapájanie nájomníkov z rómskej komunity do starostlivosti o vlastné bývanie: "Prevzatie zodpovednosti za kvalitu a dôstojnosť vlastného bývania, čo by mala podporiť požičovňa pracovného náradia zriadená pri komunitnom centre. V projekte sa ráta s rekonštrukciou pôvodných priestorov komunitného centra z roku 2011 i nadstavbou, čím by sa mala rozšíriť ponuka nových sociálnych služieb."

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
20.03.2018
Rómski poslanci sa učia, ako svoje mandáty vykonávať lepšie
Rómski komunálni poslanci môžu opäť zlepšiť svoje schopnosti a zručnosti cez vzdelávací projekt Centra pre otvorenú politiku (COP). "Je dôležité, aby miestni poslanci boli odborne schopní riešiť problémy samospráv," myslí si Peter Markovič, výkonný riaditeľ COP.
viac
23.04.2018
Podporu získalo aj päť projektov na rozvoj rómskych komunít
Nadácia Ekopolis v spolupráci s Karpatskou nadáciou pokračujú po dvoch úspešných ročníkoch Programu rozvoja rómskej komunity aj v roku 2018. Program sa zameriava na podporu projektov znižujúcich sociálne vylúčenie a predsudky voči Rómom celkovou sumou 40 000 eur.
viac
21.06.2019
V lete odštartuje v meste bikesharing, k dispozícii bude 65 bicyklov
V lete spustia v Poprade projekt bikesharingu. Tamojší poslanci totiž vzali na vedomie informatívnu správu, ktorú na minulotýždňovom zasadnutí mestského zastupiteľstva prezentovala radnica.
viac
18.03.2021
Mesto chce časť dopravy nahradiť zdieľanými elektrobicyklami
Mesto Topoľčany pripravuje projekt zdieľaných bicyklov. Mestskí poslanci na svojom zasadnutí v stredu schválili predloženie žiadosti o nenávratný finančný príspevok z Integrovaného regionálneho operačného programu (IROP).
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %