Štvrtok 02.05.2024
Dnes má meniny 
Žigmund
°C
20.01.2022 10:40

Mestský útulok v Poprade prejde výraznou zmenou


Snímky zdroj: (Mesto Poprad).


Mesto Poprad plánuje v tomto roku zvýšenie kapacity mestského útulku vybudovaním 30 nových, väčších a moderných kotercov a 4 oplotených výbehov, čím chce psíkom zabezpečiť voľnosť pohybu a sociálny kontakt s verejnosťou.


„Bude to veľmi veľká zmena. Celkový počet kotercov by mal byť 60. Prvá rekonštrukcia, ktorá prebehne tohto roku bude stáť zhruba 200-tisíc eur z vlastného rozpočtu. Zároveň je potrebné vybudovať aj miestnosť na vyšetrovanie a ošetrovanie zvierat aby sa zlepšili materiálne, technické a priestorové požiadavky na prevádzku útulku pre zvieratá,“ povedal primátor Anton Danko.

Útulok má v súčasnosti 25 miest a jeho kapacita je takmer plná. Väčšinou ide o psíky, ktoré chodia odchytávať zamestnanci útulku alebo mestská polícia.

„Každoročne sa podarí zhruba 75 adopcií, takže dá sa povedať, že o psíky z útulku je záujem. Rozšírenie kapacity určite pomôže. Pomocnú ruku útulku podávajú ľudia, ktorí chodia darovať deky, krmivo, ale aj spoločnosti,“ uviedol pracovník útulku Matej Macháč.

Jednou z nich je aj spoločnosť zo Svitu, ktorá dlhodobo spolupracuje s útulkom a pre štvornohých miláčikov ušila 40 špeciálnych podstielok.

„Tento rok sme si vymysleli novinku a urobili sme pelechy z protikliešťového vlákna, ktoré je upravené na báze prírodných látok a je odolné proti kliešťom. Dovnútra sme dali antimikrobiálne vlákno, ktoré pôsobí proti viacerým baktériám a vírusom. Okrem toho polypropylén, ktorý vyrábame vo Svite je veľmi dobrý izolant, ktorý by mal psom pomôcť ostať v teple a vlákno, je hydrofóbne, čiže nebude držať vlhkosť. Psíky budú mať veľmi komfortné ležanie,“ vysvetlila výkonná riaditeľka spoločnosti Alena Balogová.

Špeciálne podstielky sú prototypom vyrobeným len pre účely útulku.

 

 

 

Autor: (MsÚ)


komentáre
SHOW ALL
podobné
07.10.2020
Žilina zrekonštruovala tri materské školy za 1,5 milióna eur z eurofondov
Mesto Žilina zrekonštruovalo materské školy (MŠ) Čajakova, Trnavská a Petzvalova za viac ako 1,5 milióna eur. Podľa hovorcu mesta Vladimíra Miškovčíka získalo financie z eurofondov v rámci Integrovaného regionálneho operačného programu (IROP).
viac
21.01.2022
Bratislavský kraj pokračuje v rekonštrukcii regionálnych ciest
Nový asfalt, vodorovné značenie ako aj vyššia bezpečnosť a komfort pre vodičov. To všetko prinesú opravy ciest II. a III. triedy, do ktorých sa minulý rok pustil Bratislavský samosprávny kraj.
viac
06.04.2022
B. Štiavnica po obnove ulice Pod kalváriou bude rekonštruovať aj Dolnú Reslu
Po rekonštrukcii ulice Pod kalváriou, ktorá aktuálne finišuje, sa začne v starobylej Banskej Štiavnici aj obnova ďalšej dôležitej cesty v centre mesta – Dolnej Resly. Náklady na jej obnovu by mali dosiahnuť približne 851 000 eur. Uviedla to primátorka Nadežda Babiaková.
viac
25.10.2022
Mesto začalo s rozšírením a obnovou útulku pre psov
V týchto dňoch sa začali práce na rozšírení a zásadnej rekonštrukcii Mestského útulku v Poprade. Informovala o tom hovorkyňa mesta Jarka Hlaváčová s tým, že priestor sa vďaka tomu rozšíri na ploche približne 1500 metrov štvorcových.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %