Pondelok 29.04.2024
Dnes má meniny 
Lea
°C
23.01.2020 11:50

Ministerstvo kultúry otvára nový dotačný program


Ministerstvo kultúry otvára nový dotačný program. Snímka zdroj: (MK SR)


Úspešný projekt ministerky kultúry Ľubice Laššákovej a premiéra Petra Pellegriniho Folklór – duša Slovenska pokračuje v novej podobe aj v tomto roku. Do 5. februára 2020 môžu záujemcovia podať žiadosť o dotáciu v programe Podpora miestnej a regionálnej kultúry. Pripravených je 2 milióny eur.


Z iniciatívy ministerky Ľubice Laššákovej rezort kultúry otvára nový dotačný program v oblasti podpory miestnej a regionálnej kultúry. „Mojou prioritou je, aby sme uchovali pre ďalšie generácie umelecký odkaz našich predkov. Preto som iniciovala v tomto roku nový dotačný program, ktorý podporí aktivity neprofesionálnych združení, ale aj jednotlivcov. Folklór je kultúrnou dušou slovenského národa. Stelesnený v hudobnej, hereckej, tanečnej i dramatickej komunikácií v nás vytvára hlbokú kultúrnu stopu a formuje naše národné črty,“ hovorí Ľubica Laššáková.

Snahou ministerky je i naďalej podporovať miestnu a regionálnu kultúru. Preto iniciovala novú výzvu na predkladanie žiadostí v tomto kalendárnom roku, ktorá je novým nástupcom projektu Folklór – duša Slovenska. Slovenský folklór takto získa opäť výraznú podporu zo strany štátu. O finančnú dotáciu sa môžu do 5. februára 2020 uchádzať neprofesionálne folklórne telesá, ale aj individuálni ľudoví umelci.

Všetky potrebné informácie k programu Podpora miestnej a regionálnej kultúry ako aj k informáciám ohľadne podania žiadosti nájdete na webovom sídle Ministerstva kultúry SR: http://www.culture.gov.sk/vdoc/842/podpora-miestnej-a-regionalnej-kultury-2020-359.html .

Autor: (ts-mksr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
18.04.2017
Kultúru a šport v regiónoch podporí župa dotáciami vo výške 248-tisíc eur
V rámci nového systému poskytovania dotácií podporí Žilinský samosprávny kraj prvých 379 projektov na Kysuciach, Liptove, Turci, hornom Považí a Orave.
viac
05.02.2020
Termín na predkladanie žiadostí o dotáciu sa predlžuje
Ministerstvo kultúry SR pre veľký záujem predlžuje termín na predkladanie žiadostí o dotáciu v rámci programu Podpora miestnej a regionálnej kultúry z 5. 2. 2020 na 12. 2. 2020.
viac
30.09.2020
Program Envirogranty prerozdelí neziskovým organizáciám 100-tisíc eur
Nadácia VÚB vyhlasuje úplne novú grantovú schému, aká nemá na Slovensku vzhľadom na svoje zameranie obdobu. Program Envirogranty sa stáva prvou vlastnou iniciatívou bankovej nadácie, ktorej zámerom je rozdeliť 100-tisíc eur výhradne na ucelené koncepty environmentálnych aktivít tretieho sektora.
viac
15.06.2023
Na 46. ročníku Zamagurských folklórnych slávností sa predstaví 500 účinkujúcich
Tretí júnový víkend bude patriť 46. ročníku Zamagurských folklórnych slávností. Tie sa začnú v piatok 16. júna v Spišskej Starej Vsi a v sobotu 17. a v nedeľu 18. júna sa program presunie do kúpeľov v Červenom Kláštore.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.03 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.80 %