Štvrtok 02.05.2024
Dnes má meniny 
Žigmund
°C
02.11.2021 04:30

MsP v Bratislave otvára tretí kurz pre nových policajtov


Ilustračná snímka, zdroj: MsP


Mestská polícia (MsP) v Bratislave otvára tretí náborový kurz pre nových kolegov, adepti sa môžu prihlásiť do konca novembra. Vybraní uchádzači absolvujú vstupné testy, po ich úspešnom absolvovaní začnú s kurzom vo februári 2022.


"Do kurzu plánujeme prijať dvadsať uchádzačov," informoval vedúci oddelenia komunikácie MsP Bratislava Peter Borko.     

 Vzdelávanie v rámci kurzu sa týka etiky a psychológie policajnej práce, komunikácie, vybraných otázok z kriminalistiky i právnych predpisov, rovnako tiež praktických zručností, ako sú napríklad strelecká príprava, sebaobrana či zásahy eliminujúce ohrozenie. "Uchádzači už počas vzdelávania dostávajú výplatu, ktorá sa im zvýši po jeho úspešnom absolvovaní," informoval Borko. Dodal, že záujemcovia môžu nájsť ďalšie informácie na webovej stránke www.budpolicajt.sk      

V súčasnosti realizujú druhý kurz bratislavskej MsP. Absolventi z prvého vzdelávania už pracujú v teréne.     

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
02.11.2020
Rekonštrukcia Jurkovičovej teplárne pokračuje prácami v interiéri
Rekonštrukcia bývalej Jurkovičovej teplárne v Bratislave, národnej kultúrnej pamiatky (NKP), naďalej pokračuje. Fasáda budovy je kompletne dokončená, práce však stále pokračujú v interiéri. Investor zároveň pripravuje budovy na kolaudáciu, rozdelená bude do viacerých fáz.
viac
12.11.2020
Mlynské nivy otvoria od pondelka pre osobnú aj verejnú dopravu
V Bratislave od pondelka (16. 11.) otvoria po rozsiahlej rekonštrukcii ulicu Mlynské nivy. Oznámil to primátor hlavného mesta Matúš Vallo a pre TASR potvrdil aj developer HB Reavis. Dopravný podnik Bratislava (DPB) upozorňuje, že po otvorení ulice sa upravia trasy viacerých liniek MHD.
viac
13.02.2021
Staré Mesto otvára od pondelka svoje základné školy. Zatiaľ pre žiakov 1. stupňa
Od pondelka 15. februára otvára bratislavské Staré Mesto základné školy vo svojej zriaďovateľskej pôsobnosti pre žiakov 1. stupňa.
viac
04.11.2023
V Bratislave otvorili prvé komunitné centrum pre ľudí s HIV
V Bratislave otvorili prvé komunitné centrum pre ľudí s HIV. Jeho cieľom je nielen poskytovať podporu a pomoc ľuďom žijúcim s touto infekciou, ale aj šíriť osvetu a povedomie o HIV a iných sexuálne prenosných ochoreniach.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %