Pondelok 29.04.2024
Dnes má meniny 
Lea
°C
14.11.2023 02:55

MŽP: Taraba začal rozdeľovať pomoc z Envirofondu pre mestá a obce


MŽP SR


Podpredseda vlády a minister životného prostredia SR Tomáš Taraba rozhodol o podpore 21 projektov samospráv za vyše 1,5 milióna eur, ktoré pomôžu mestám a obciam skvalitniť život ľudí na vidieku. Rovnako tak zlepšia ochranu a starostlivosť o životné prostredie a podporia udržateľný rozvoj samospráv.


"Pred pár hodinami sme na vláde schválili programové vyhlásenie na najbližšie štyri roky. Už dnes však začíname riešiť skutočné problémy samospráv a slovenského vidieka. Môžem ubezpečiť, že nikdy sa nespravilo toľko pre ochranu životného prostredia ako spravíme s mojím tímom ľudí v rezorte životného prostredia," zdôraznil podpredseda vlády a minister životného prostredia Tomáš Taraba.         

V rámci oblasti Ochrana a starostlivosť o životné prostredie na území národných parkov získalo dotáciu 21 projektov samospráv. Zamerané sú na zlepšenie starostlivosti o životné prostredie, podporu mäkkého turizmu, modernizáciu a údržbu verejnej infraštruktúry – výsadbu zelene či zvýšenie energetickej efektívnosti verejného osvetlenia.         

Obec Runina v okrese Snina dostane napríklad zhruba 95-tisíc eur na vybudovanie informačno-turistického centra v Národnom parku Poloniny. Centrum sa zameria na budovanie zodpovedného prístupu k ochrane prírody. Zároveň bude zdôrazňovať nevyhnutnosť zachovania biodiverzity a ochrany vzácnych druhov živočíchov a rastlín.         

Ministerstvo životného prostredia pod vedením Tomáša Tarabu plánuje intenzívnejšie finančne podporovať zelené projekty samospráv z Environmentálneho fondu, predovšetkým pri rozvoji kanalizačnej a vodovodnej infraštruktúry, lepšej podpore triedenia komunálnych odpadov či zatepľovania materských, základných a stredných škôl.         

TASR o tom informoval odbor komunikácie Ministerstva životného prostredia (MŽP).

Autor: (TASR)


komentáre
SHOW ALL
podobné
30.05.2016
Monopol na dobro neexistuje, podporovať treba každú ušľachtilú aktivitu
Svoje miesto má medzi nimi aj pomoc sociálne odkázaným prostredníctvom komfortného prístupu k potravinám. Z tohto pohľadu je namieste podpora sociálnych výdajní potravín.
viac
14.04.2020
Kríze sa najlepšie čelí tvárou v tvár
Situácia s pandémiou COVID-19 sa mení každý deň. Aby mestá a kraje ochránili svojich obyvateľov, musia rýchlo prijímať kvalitné opatrenia. Na tých sa však nedá dohodnúť bez diskusie – no ako všetko dôkladne prebrať, ak sa nemáme stretávať?
viac
09.05.2020
Pre deti rodičov z prvej línie už fungujú v BBSK dve škôlky
Po službe opatrovania detí priamo v domácnostiach pomáha Banskobystrický samosprávny kraj aj pri otváraní škôlok pre deti zdravotníckeho personálu a záchranných zložiek. V Banskej Bystrici už takto fungujú dve súkromné zariadenia, župa oslovila s ponukou spolupráce aj mestá a obce.
viac
24.03.2021
Nový projekt Polície SR „Dopravný expert vo Vašom meste“
Polícia SR dáva do pozornosti nový projekt „Dopravný expert vo Vašom meste“, ktorý umožňuje upozorniť Políciu SR na najproblematickejšie úseky cestnej premávky s cieľom minimalizovania konfliktných či nebezpečných situácií v cestnej premávke.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.03 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.80 %