Pondelok 29.04.2024
Dnes má meniny 
Lea
°C
13.12.2022 09:30

Na Horehroní chystajú vo februári medzinárodné krňačkové preteky


Snímka zdroj: (horehronie.sk).


Tradičné medzinárodné krňačkové preteky každoročne prilákajú na Horehronie množstvo domácich i zahraničných pretekárov a návštevníkov. V tejto zimnej sezóne sa majú uskutočniť 24. a 25. februára budúceho roka. Informovala o tom Oblastná organizácia cestovného ruchu (OOCR) Región Horehronie.


"Preteky budú obohatené o otvárací ceremoniál na námestí v Brezne, počas ktorého sa návštevníci dozvedia viac o histórii krňačiek a spôsobe ich využitia v minulosti. Chýbať nebudú exhibičné a súťažné jazdy, ako aj pestrý kultúrny program, ktorý bude na južných svahoch Nízkych Tatier v lyžiarskom stredisku Jasná. Štart pretekov je pod Kosodrevinou a cieľ v Krupovej," uviedla OOCR.

Podľa nej najväčšou novinkou tohtoročnej sezóny pre lyžiarov je nový zimný produkt, ktorým je štvor-, šesť- a sedemdňový Horehronie skipass otvárajúci dvere do troch lyžiarskych stredísk – Jasná Nízke Tatry, Ski Tále a Mýto Ski & Bike centrum s viac ako 60 km zjazdovkami. Ukrátení nebudú ani bežkári.

"Pre milovníkov bežeckého lyžovania budú aj túto zimu upravené trate v Národnom biatlonovom centre v Osrblí, Hrončianskej doline, v okolí lyžiarskeho strediska SKI Telgárt, pri Chamkovej stodole, v obci Horná Lehota, na Čertovici, v blízkosti obce Mýto pod Ďumbierom alebo v rekreačnej oblasti Tále, ktoré ponúka i umelé osvetlenie," zdôraznila horehronská OOCR.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
05.08.2019
Dobrodružné výlety po Horehroní možno absolvovať ekologickou dopravou zadarmo
Oblastná organizácia cestovného ruchu Región Horehronie láka na dobrodružné výlety ekologickou dopravou zadarmo so sprievodcom. Podľa Petry Ridzoňovej Hlásnikovej, výkonnej riaditeľky OOCR Región Horehronie, turisti a domáci sa u nich môžu počas letných prázdnin spoľahnúť na cyklobus a tourbus.
viac
01.04.2020
Horehronci pripravili pre zdravotníkov prekvapenie v podobe relaxu
Odvetvie cestovného ruchu zažíva v týchto dňoch tiež veľmi ťažké časy. Napriek situácii sa podnikatelia a OOCR na Horehroní spojili, aby sa odvďačili zdravotníkom, ktorí sú momentálne v nasadení 24 hodín denne a po upokojení situácie im dopriali zaslúžený relax na Horehroní.
viac
02.08.2021
Na Horehroní chystajú historické preteky na cyklodrezinách a bude aj vínna cesta
Horehronie ponúka počas tohto leta viaceré atrakcie pre návštevníkov a nebude tomu inak ani v závere tohto týždňa. Už v piatok (6. 8.) o 10.00 h odštartujú v Hronci historicky prvé preteky na horehronských cyklodrezinách.
viac
23.02.2023
Na južných svahoch Chopku v sobotu opäť odštartujú krňačkové preteky
Po dvojročnej pauze sa na južných svahoch lyžiarskeho strediska Jasná v Nízkych Tatrách uskutočnia v sobotu (25. 2.) tradičné preteky na krňačkách.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.03 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.80 %