Pondelok 29.04.2024
Dnes má meniny 
Lea
°C
26.02.2022 10:55

Na obchvat mesta Šaľa by mala byť vypísaná súťaž na zhotoviteľa v krátkom čase


Ilustračná snímka, zdroj: Slovo šaľanov


Vláda schválila v stredu (23. 2.) aktualizáciu harmonogramu projektov týkajúcich sa cestnej infraštruktúry. V harmonograme je zahrnutý aj obchvat Šale, v pláne je čerpanie časti peňazí ešte v tomto roku.


 „Podľa prísľubov z uplynulých dní na šaliansky obchvat bude vypísaná súťaž na zhotoviteľa už v najbližších dňoch,“ informovala hovorkyňa Šale Erika Kollerová.       

Na realizáciu obchvatu je vyčlenených celkovo približne 75 miliónov eur. Čerpanie financií bude postupné, rozdelené na ďalšie štyri roky. „Na tento rok je naplánované čerpanie vo výške takmer pol milióna eur. To by znamenalo, že by sa do konca tohto roka mohli na obchvate začať práce,“ skonštatovala Kollerová.       

Ďalších viac ako 23 miliónov eur by sa malo preinvestovať v roku 2023 a na práce v roku 2024 je určených 23,6 milióna eur. Podľa harmonogramu je na rok 2025 naplánované čerpanie vo výške takmer 22 miliónov eur a v poslednom roku bude na dokončenie stavby vyčlenených 5 miliónov eur.      

 

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
12.06.2017
Šaľa rozbieha výstavbu troch bytových domov so 150 bytmi
Mesto Šaľa pripravuje výstavbu troch bytových domov. Súkromná spoločnosť, ktorá byty postaví, začala s prípravou a vyrovnávaním terénu a jeho čistením od náletových drevín.
viac
22.05.2021
Obchvat mesta Šaľa je bližšie k realizácii
Výstavba obchvatu Šale je bližšie k získaniu stavebného povolenia. Podľa slov hovorkyne mesta Dajany Hanesovej sa podarilo dosiahnuť dohodu s vlastníkom pozemkov pod časťou budúcej komunikácie.
viac
20.08.2021
V Šali sa opäť protestovalo za bezodkladné začatie výstavby obchvatu mesta
Stovky obyvateľov Šale a okolitých obcí sa vo štvrtok zhromaždili pri kruhovom objazde na Nitrianskej ulici v Šali–Veči a žiadali bezodkladné začatie výstavby obchvatu mesta. Zhromaždenie organizovalo mesto Šaľa.
viac
08.04.2024
Primátor verí, že Šaľa sa po 30 rokoch dočká výstavby obchvatu
Výstavbu obchvatu mesta Šaľa zrealizuje skupina HOCHTIEF SK. Vyplýva to z výsledkov vyhodnotenia ponúk verejnej súťaže, ktoré zverejnila Slovenská správa ciest (SSC). "Po tridsiatich rokoch čakania sa obyvatelia mesta možno dočkajú obchvatu," reagoval primátor Šale Jozef Belický.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.03 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.80 %