Pondelok 29.04.2024
Dnes má meniny 
Lea
°C
31.01.2022 12:35

Na Stavebnej fakulte STU v Bratislave vznikne Katedra UNESCO


Snímka zdroj: (tasr).


Na Stavebnej fakulte Slovenskej technickej univerzity (STU) v Bratislave zriadia Katedru UNESCO pre obnovu architektonického dedičstva.


O schválení katedry generálnou riaditeľkou UNESCO Audrey Azoulay informuje Ministerstvo kultúry (MK) SR na sociálnej sieti.

"UNESCO ocenilo osobitne interdisciplinárny prístup pri ochrane a zachovaní architektonického dedičstva ako nástroja kultúrnej udržateľnosti," uvádza rezort.

Pripomína, že ide už o piatu slovenskú katedru, ktorá bola zapísaná do Siete svetových katedier UNITWIN. Predchádzajúce štyri vznikli na univerzite Komenského v Bratislave (dve katedry), Prešovskej univerzite a Technickej univerzite Zvolen.

Program katedier UNESCO zahŕňa viac ako 850 inštitúcií v 117 krajinách a podporuje medzinárodnú medziuniverzitnú spoluprácu.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
29.05.2019
Prof. Alexy: Nami vyvinuté bioplasty musia byť stopercentne biorozložiteľné
Bioplasty, ktoré vyvíjame, sú stopercentne ekologické počas užívania aj po likvidácii, - hovorí profesor Ing. Pavel Alexy, PhD., z Slovenskej technickej univerzity v Bratislave.
viac
19.05.2020
STU v Bratislave plánuje pokračovať v rekonštrukcii internátov
Slovenská technická univerzita (STU) v Bratislave plánuje aj napriek nepriaznivej situácii v súvislosti s koronakrízou pokračovať v plánovanej rekonštrukcii internátov. Informuje o tom univerzita na svojom webe.
viac
03.02.2021
Developer vyhlásil súťaž na najlepší návrh pešieho mosta cez Dunaj
Developer J&T Real Estate (JTRE) vyhlásil v spolupráci so Stavebnou fakultou a Fakultou architektúry a dizajnu Slovenskej technickej univerzity v Bratislave i Katedrou architektonickej tvorby Vysokej školy výtvarných umení v Bratislave študentskú súťaž na najlepší návrh pešieho mosta cez Dunaj.
viac
31.05.2021
Nové Mesto vyhlásilo stavebnú uzáveru lokality Železná studnička
Bratislavské Nové Mesto vyhlásilo stavebnú uzáveru Hornej Mlynskej doliny, čiže lokality Železná studnička. Mestská časť ňou chce ochrániť územie s rozlohou 102 hektárov do doby, kým preň nebude schválený územný plán zóny (ÚPZ).
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %