Štvrtok 02.05.2024
Dnes má meniny 
Žigmund
°C
02.06.2022 02:25

Na území mesta vyčistia všetkých 53 pieskovísk


Snímka zdroj: (Mesto Poprad).


Mesto Poprad začalo v týchto dňoch s pravidelným čistením pieskovísk, ktoré spočíva v preosievaní, prehrabávaní piesku a vyberaní nečistôt.


Vedúca oddelenia životného prostredia na tamojšom mestskom úrade Daniela Gerčák Polaštiková v tejto súvislosti uviedla, že počas celého obdobia, keď sa pieskoviská využívajú, pracovníci regionálneho úradu verejného zdravotníctva odoberajú vzorky piesku.

"Ak sa zistí jeho kontaminácia, upovedomia o tom prevádzkovateľa, teda mesto Poprad. V takomto prípade sa z pieskoviska kompletne vyvezie starý piesok, vyčistí sa, vyumýva obruba pieskoviska a dovezie sa nový piesok," vysvetlila Gerčák Polaštiková.

Vo všetkých popradských mestských častiach je dohromady 53 pieskovísk, ktoré sa po vyčistení doplnia aj novým pieskom. Údržba sa vykonáva v spolupráci s aktivačnými pracovníkmi a so spoločnosťou Brantner, s ktorou má radnica zmluvu o poskytovaní verejnoprospešných služieb.

Samospráva zároveň vyzýva majiteľov psov a mačiek, aby rešpektovali značky pri detských ihriskách a nevodili domácich miláčikov na detské ihriská a pieskoviská. "Týmto spôsobom  zabezpečia deťom bezpečný a zdravý priestor na hranie," uzatvára mesto.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
28.11.2016
Aktualizáciu územného plánu Popradu dokončujú po takmer dvoch rokoch
V Poprade dokončujú práce na najdôležitejšom dokumente z pohľadu jeho ďalšieho rozvoja, a to zmene a doplnku 2016 Územného plánu mesta Poprad (ÚPN).
viac
04.07.2017
Mesto Poprad pripravilo opäť letný tábor pre deti zo sociálne slabších rodín
Mesto Poprad už po 17. krát pripravilo pre 40 detí zo sociálne slabších rodín 8 – dňový prázdninový tábor. Ten začal už v sobotu 1. júla a potrvá celý týždeň. Deti prežijú nezabudnuteľné chvíle v Súkromnej škole v prírode v Tatranskej Lomnici.
viac
14.12.2022
Do centra sa vracia Tradičný vianočný jarmok
Po dvojročnej prestávke vynútenej pandémiou sa do centra Popradu vracia Tradičný vianočný jarmok. Jeho 19. ročník začína v stredu a potrvá do soboty (17. 12.).
viac
17.02.2023
Nájom v mestských bytoch sa nezvýši, návrh nemal dostatočnú podporu v MsZ
Nájom v mestských bytoch v Poprade sa zvyšovať nebude. Na štvrtkovom zasadnutí mestského zastupiteľstva (MsZ) o tom rozhodli poslanci, v pléne sa nenašla trojpätinová väčšina, ktorá by návrh mesta na zvýšenie podporila.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %