Pondelok 29.04.2024
Dnes má meniny 
Lea
°C
09.03.2022 10:30

Na Živé chodníky pôjde z nadácie Ekopolis v tomto roku 10 000 eur


Ilustračná snímka: (tasr).


Program s názvom Živé chodníky, organizovaný banskobystrickou nadáciou Ekopolis, v 14. ročníku podporí projekty, ktorých hlavným cieľom je obnova, oprava či údržba turistického a cykloturistického značenia či oddychových a atraktívnych miest pre turistov.


Informovala o tom Martina Ragalová Hromadová z nadácie.

Od začiatku marca Ekopolis zbiera projektové námety, ktoré sa budú uchádzať o podporu v celkovej sume 10 000 eur. Cieľom programu je obnova alebo vylepšenie turistickej a cykloturistickej infraštruktúry. V tomto roku sa zameriava aj na podporu fyzických objektov vo vybraných lokalitách. Ide najmä o budovanie či opravu mostíkov, rebríkov, prístreškov alebo studničiek.

"Prínosom programu Živé chodníky sú najmä partnerstvá, spolupráca, brigády, spájanie síl pre dobrú vec. To je v dnešných časoch podstatné, a preto sme radi, že môžeme program naďalej realizovať," zdôraznil Ján Roháč, manažér Živých chodníkov v Nadácii Ekopolis.

O podporu môže požiadať organizácia, ktorá je dlhodobo aktívna v oblasti pešej turistiky, cykloturistiky, cestovného ruchu, rozvoja a skrášľovania prostredia, prípadne spravovania územia. Termín ukončenia prijímania návrhov je 7. apríl.

Program Živé chodníky vznikol v roku 2008, pričom pôvodne podporoval iba projekty v národných parkoch. Od roku 2012 je zameraný na celé Slovensko. Počas rokov 2008 až 2021 bolo prostredníctvom programu Živé chodníky spolu s partnermi obnovených celkovo už 1036 kilometrov turistických a cykloturistických chodníkov a na nich desaťtisíce maľovaných značiek a stovky smerovníkov.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
24.02.2020
Nech chodníky ožijú
Program Živé chodníky podporí na jar 2020 obnovu a opravu značenia na turistických a cykloturistických trasách, ako aj obnovu studničiek v ich blízkosti. Program, ktorý podporuje Nadácia Ekopolis a značka Horalky od Sedity, už dvanásť rokov napomáha turistickej a cykloturistickej infraštruktúre.
viac
30.09.2020
Program Envirogranty prerozdelí neziskovým organizáciám 100-tisíc eur
Nadácia VÚB vyhlasuje úplne novú grantovú schému, aká nemá na Slovensku vzhľadom na svoje zameranie obdobu. Program Envirogranty sa stáva prvou vlastnou iniciatívou bankovej nadácie, ktorej zámerom je rozdeliť 100-tisíc eur výhradne na ucelené koncepty environmentálnych aktivít tretieho sektora.
viac
12.08.2022
Nadácia Ekopolis podporí projekty turizmu v šiestich lokalitách sumou 10 000 eur
Odpočinkové miesta či obnovené turistické trasy pribudnú v tomto roku v šiestich lokalitách Slovenska v rámci programu Živé chodníky, ktorý už 14 rokov organizuje banskobystrická Nadácia Ekopolis.
viac
28.04.2023
Program Živé chodníky organizáciám opäť pomôže v obnove turistických trás
Nadácia Ekopolis v rámci 15. ročníka programu Živé chodníky opäť podporí obnovu turistických trás a cyklotrás.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.03 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.80 %