Sobota 27.04.2024
Dnes má meniny 
Jaroslav
°C
30.11.2019 03:00

Námestie vo Zvolene sa premení na Vianočnú dedinu


Vianočná denina, ilustračná snímka zdroj: MsÚ


Voňavé varené vínko, stovky svetielok, príjemná hudba a kopa priateľov. Podobné obrazy bude možné vídať na zvolenskom námestí oddnes počas celého predvianočného obdobia.


„Už niekoľko rokov pripravujeme v predvianočnom čase pre Zvolenčanov príjemné miesto, kde sa môžu zastaviť so svojimi priateľmi. Obkolesení drevenými stánkami s vianočnými pochúťkami či tradičnými remeselných výrobkami a samozrejme s voňavým punčom v ruke si snáď dokážu vychutnať čaro predvianočného obdobia viac ako kdekoľvek inde,“ usmieva sa primátorka mesta Zvolen Lenka Balkovičová.

Na Vianočnú dedinu pripravilo Zvolenské kultúrne centrum tento rok pre návštevníkov naozaj atraktívny program, 20 zaujímavých podujatí a interpretov, ktorých vystúpenia si určite nebudete chcieť nechať ujsť. „Tohtoročným ťahákom budú nielen adventné koncerty, ktoré sa uskutočnia každú nedeľu, buď v rímskokatolíckom Kostole sv. Alžbety, alebo v Kráľovskej sieni na Zvolenskom zámku, ale aj koncert Sama Tomečka s kapelou či predstavenie vokálnej skupiny For You. Tú môžu fanúšikovia poznať zo spolupráce so Simou Martausovou na piesni Nenahraditeľná,“ hovorí hlavný organizátor akcie Daniel Axmann zo Zvolenského kultúrneho centra.

Okrem týchto významných interpretov sa predstaví aj obľúbená zvolenská kapela Police team, zoskupenie Sweet Little Chicks, jazzová kapela Wintage Band, ľudová hudba Nebeská muzika či speváčka a skladateľka Janais. Vianočnú dedinu otvoril svojim koncertom už 29. októbra Duchoň Revival Band.

Okrem skvelej hudby sa však návštevníci môžu tešiť na množstvo ďalších lákadiel. „Aj tento rok budú pre záujemcov pripravené v rámci Vianočnej dediny stánky s punčom a vareným vínkom, s tradičnými slovenskými pochutinami aj domácimi výrobkami,“ dopĺňa Axmann. Už od mikulášskeho piatku bude otvorená ľadová plocha na námestí, kde budú môcť Zvolenčania celkom zdarma korčuľovať. A o týždeň neskôr v piatok 13. decembra prídu do mesta aj vianočné trhy s množstvom vianočných dekorácií a darčekových predmetov pre vašich najbližších.

Kompletný rozpis hudobných interpretov a ďalšieho sprievodného programu nájdete už v decembrových Zvolenských novinách, na stránkach mesta, na Facebooku aj na citylightoch.

Autor: (ts-MsÚ Zvolen)


komentáre
SHOW ALL
podobné
28.11.2018
Vianočnú dedinu otvárame už v piatok
Koncom novembra sa Zvolenčania začínajú tešiť na pripravovanú Vianočnú dedinu. Už posledné tri týždne pracovníci mesta postupne rozkladajú stánky, zdobia ich čečinou a svetielkami. Prvé punčové stánky už lákajú okoloidúcich a nová zvonička šťastia zvoláva ľudí zďaleka.
viac
28.11.2020
Mesto s viacerými obmedzeniami otvorilo vianočnú dedinu
Mesto Zvolen na námestí otvorilo pre svojich obyvateľov a aj návštevníkov tradičnú vianočnú dedinu.
viac
16.12.2022
Vianočná dedina sa otvorí v piatok 16. decembra
Vianočné kultúrne podujatia organizované mestom Senica sa v piatok 16. decembra presunú do exteriéru na Námestie oslobodenia, kde sa symbolicky otvorí tradičná Vianočná dedina. Informovala o tom hovorkyňa mesta Tatiana Moravcová.
viac
18.10.2023
Mesto pripravuje Vianočnú dedinu, vyhlásilo súťaž na prenájom stánkov
Mesto Zvolen opäť pripravuje pre svojich obyvateľov tradičnú Vianočnú dedinu. V súčasnosti vyhlásilo súťaž na prenájom predajných stánkov na námestí. Vyplýva to z oznámenia, ktoré zverejňuje na svojej oficiálnej webstránke.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %