Nedeľa 28.04.2024
Dnes má meniny 
Jarmila
°C
18.10.2023 08:00

Mesto pripravuje Vianočnú dedinu, vyhlásilo súťaž na prenájom stánkov


Ilustračná snímka, zdroj: Bystricoviny


Mesto Zvolen opäť pripravuje pre svojich obyvateľov tradičnú Vianočnú dedinu. V súčasnosti vyhlásilo súťaž na prenájom predajných stánkov na námestí. Vyplýva to z oznámenia, ktoré zverejňuje na svojej oficiálnej webstránke.


Ako uvádza, účelom nájmu je predaj punču, sladkých jedál, mäsových a syrových výrobkov, sviečok a remeselných výrobkov. Môžu to tiež byť včelie produkty, medovina, drevené hračky a domáce štrúdle. Nájomná zmluva bude podľa mesta uzatvorená od 27. novembra do 8. januára nového roka, s povinnosťou začiatku prevádzkovania stánku od 1. decembra. Podľa oznámenia navrhovateľ je pred súťažou povinný zaplatiť finančnú zábezpeku, čo je suma 50 alebo 70 eur podľa umiestnenia stánku. Návrhy môžu záujemcovia predkladať do 10. novembra osobne alebo poštou na mestský úrad vo Zvolene.         

Vianočná dedina otvára svoje brány pre ľudí každoročne začiatkom decembra. Séria kultúrnych podujatí trvá do Vianoc, publikum zabávajú hudobníci, speváci a aj folkloristi. Atmosféru sviatkov spríjemňujú svetielka, vianočný stromček a aj koledy. Záujemcovia majú k dispozícii stánky s občerstvením, s teplými nápojmi a punčom. Priestor dostávajú aj remeselníci a domáce výrobky.

Autor: (TASR)


komentáre
SHOW ALL
podobné
18.10.2018
Mesto získa za prenájom stánkov na Vianočných trhoch takmer 185-tis. eur
Prenájom stánkov, ktoré budú ponúkať občerstvenie a nápoje počas tohtoročných Vianočných trhov v Žiline, prinesie do mestskej pokladnice 184.816 eur, čo je takmer o 100.000 eur viac ako vlani.
viac
28.11.2018
Vianočnú dedinu otvárame už v piatok
Koncom novembra sa Zvolenčania začínajú tešiť na pripravovanú Vianočnú dedinu. Už posledné tri týždne pracovníci mesta postupne rozkladajú stánky, zdobia ich čečinou a svetielkami. Prvé punčové stánky už lákajú okoloidúcich a nová zvonička šťastia zvoláva ľudí zďaleka.
viac
30.11.2019
Námestie vo Zvolene sa premení na Vianočnú dedinu
Voňavé varené vínko, stovky svetielok, príjemná hudba a kopa priateľov. Podobné obrazy bude možné vídať na zvolenskom námestí oddnes počas celého predvianočného obdobia.
viac
28.11.2020
Mesto s viacerými obmedzeniami otvorilo vianočnú dedinu
Mesto Zvolen na námestí otvorilo pre svojich obyvateľov a aj návštevníkov tradičnú vianočnú dedinu.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %