Pondelok 29.04.2024
Dnes má meniny 
Lea
°C
16.12.2022 12:35

Vianočná dedina sa otvorí v piatok 16. decembra


Pozvánka.


Vianočné kultúrne podujatia organizované mestom Senica sa v piatok 16. decembra presunú do exteriéru na Námestie oslobodenia, kde sa symbolicky otvorí tradičná Vianočná dedina. Informovala o tom hovorkyňa mesta Tatiana Moravcová.


Program Vianočnej dediny odštartuje o 16.00 h koncert dámskeho zoskupenia Paper Moon Trio. "V otvárací deň na pódiu vystúpi aj spevácky zbor mesta Cantilena a program zavŕši kapela pesničkára Juraja Hnilicu," uviedla Moravcová.

V sobotu (17. 12.) otvorí program domáce dychové kvarteto Jaroslava Jankoviča. "Jednou z atrakcií bude aj živý betlehem v podaní členov Záhoráckeho divadla. Populárne nielen vianočné piesne zaspieva slovenská vokálna skupina a´cappella Voising bez použitia hudobných nástrojov," doplnila hovorkyňa mesta.

Aj na ďalšie dni Vianočnej dediny je pripravený pestrý kultúrny program. "Počas týždňa sa na pódiu vystriedajú s vianočnými predstaveniami deti z materských a základných škôl, a tiež Základnej umeleckej školy Senica. Ich vystúpenie vždy podvečer doplní hudobný hosť," informovala Moravcová.

Počas trvania Vianočnej dediny, teda od 16. do 22. decembra, budú na Námestí oslobodenia drevené predajné stánky s občerstvením a vianočným tovarom. "Návštevníci si budú môcť pochutnať na tradičnej cigánskej pečienke, známych senických burgeroch, ale aj tradičných lokšiach, varenom víne, káve či punči. Budú otvorené od 10.00 h do 20.00 h, stánky s vianočným tovarom budú k dispozícii vždy do 18.00 h," doplnila hovorkyňa mesta.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
30.11.2019
Námestie vo Zvolene sa premení na Vianočnú dedinu
Voňavé varené vínko, stovky svetielok, príjemná hudba a kopa priateľov. Podobné obrazy bude možné vídať na zvolenskom námestí oddnes počas celého predvianočného obdobia.
viac
24.06.2022
Záhorie ponúka divadelné šermovanie, folklórny festival aj adrenalínové preteky
Bohatý program od aktívneho oddychu, divadla spojeného so šermom cez festival až po folklórne slávnosti je pripravený v sobotu a nedeľu (25. - 26. 6.) pre obyvateľov a návštevníkov Záhoria.
viac
18.08.2022
V Senici chystajú v sobotu Senické senobranie
Ťažiskové podujatie kultúrneho leta v Senici bude Senické senobranie. Organizuje ho mesto Senica a uskutoční sa 20. augusta. Informovala o tom hovorkyňa mesta Tatiana Moravcová.
viac
03.12.2022
Handlovská kapustnica 2022! Poďte s nami rozdávať radosť chutne a ekologicky
Tradičné benefičné podujatie Handlovská kapustnica je späť v prezenčnej forme! Počas pandémie sa konali kapustnice po dva roky v komornej atmosfére podľa platných opatrení.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %