Nedeľa 28.04.2024
Dnes má meniny 
Jarmila
°C
16.09.2023 07:55

Národná púť v Šaštíne je silným posolstvom jednoty


Snímka zdroj: www.prezident.sk


Prezidentka Zuzana Čaputová sa v piatok 15. septembra 2023 zúčastnila na svätej omši v bazilike v Šaštíne pri príležitosti národnej púte a sviatku Sedembolestnej Panny Márie.


Počas omše podľa prezidentky zazneli silné posolstvá pre Slovensko. "Posolstvá o jednote, o potrebe prekonávať rozdiely a stavať na spoločnom dobre." 

Podľa prezidentky sú to veľmi dôležité slová práve v tejto dobe, ktorá je taká napätá a rozhadaná. "Pripomínajú nám, to čo si musíme opakovať neustále: sme jeden národ a spolu s národnostnými menšinami tvoríme jedno spoločenstvo na Slovensku. Pamätajme na to, že prekonanie rozdielov a jednota je to, čo teraz najviac potrebujeme."

Hlavným celebrantom a kazateľom na svätej omši bol štátny sekretár Svätej stolice kardinál Pietro Parolin, ktorý je na oficiálnej návšteve Slovenska. Prezidentka ho prijala vo štvrtok v Prezidentskom paláci. 

Autor: Zdroj: www.prezident.sk


komentáre
SHOW ALL
podobné
23.05.2016
Projekt Pro Monumenta zmonitoroval už 144 nehnuteľných pamiatok
Vďaka projektu Pro Monumenta – prevencia údržbou sa od novembra 2014 do dnešného dňa podarilo vykonať inšpekcie a nevyhnutné zásahy na 144 kultúrnych pamiatkach po celom Slovensku. Informoval o tom vedúci odboru preventívnej údržby Pamiatkového úradu SR Branislav Rezník.
viac
05.08.2019
Stovky veriacich sa zúčastnili na 27. ročníku tradičnej rómskej púte
Na rómskej púti v Gaboltove sa v nedeľu zúčastnili stovky veriacich, prevažne z východného Slovenska. Hlavným posolstvom 27. ročníka púte bola podľa tajomníka Rady pre pastoráciu Rómov pri Konferencii biskupov Slovenska Petra Bešenyeiho výchova v rodine a predovšetkým postavenie matky a otca.
viac
14.09.2019
Nedeľný program národnej púte sa začne už v skorých ranných hodinách
Štyri dni trvajúca Národná púť k Sedembolestnej Panne Márii v Šaštíne, ktorá sa začala v piatok (13. 9.), bude mať vrchol počas sviatku patrónky Slovenska, ktorý pripadá na 15. septembra.
viac
04.03.2024
Železný pútnik vyštartuje do Šaštína-Stráží dva týždne pred Veľkou nocou
Už tretí ročník nočnej pôstnej púte v predveľkonočnom období s názvom Železný pútnik ohlásila farnosť Trstín pri Trnave na piatok 15. marca. Pútnici sa vydajú na takmer štyridsaťkilometrovú pešiu túru z Hájička pri Trstíne cez Malé Karpaty do Šaštína-Stráží. Informoval o tom za usporiadateľov Martin
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %