Nedeľa 28.04.2024
Dnes má meniny 
Jarmila
°C
13.01.2023 09:30

Nitra pripravuje projekt predĺženia pešej zóny


Ilustračná snímka: (tasr).


Mesto Nitra pripravuje projekt predĺženia pešej zóny. Radnica už vyhlásila verejné obstarávanie na dodávateľa prác. Lehota na predkladanie ponúk je do 30. januára.


Ako sa uvádza vo vestníku Úradu pre verejné obstarávanie, predpokladaná hodnota zákazky je vyše 270 000 eur. Cieľom projektu je revitalizácia priestranstva v centre Nitry, pri objekte Orbis. Okrem rekonštrukcie chodníka tam chce mesto vysadiť stromy a umiestniť drobný mobiliár. "Cieľom riešenia sadovníckych úprav je vytvorenie estetickej a funkčnej líniovej zelene a kvalitného verejného priestoru," uvádza sa v popise zákazky.

Po ukončení projektu bude revitalizovanú zónu oddeľovať od Štefánikovej triedy líniová zeleň tvorená hruškami. "Ide okrasný kultivar s atraktívnym kvitnutím a okrasnými nejedlými plodmi. Alejová výsadba bude zároveň doplnená o cyklotrasu. Na zrekonštruované spevnené plochy budú osadené parkové lavičky a stojany na bicykle," konštatuje sa v projekte.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
07.08.2017
Mesto chce z Mierového námestia v centre vytvoriť pešiu zónu
Centrum Malaciek by sa mohlo výrazne zmeniť. Vedenie okresného mesta plánuje vytvoriť z Mierového námestia pešiu zónu a súčasné parkovisko na tejto ploche presunúť pod zem.
viac
15.04.2019
Nitra chce novými pravidlami pre letné terasy prispieť k oživeniu centra
Nové pravidlá pre letné terasy v centre Nitry by mali prispieť k oživeniu pešej zóny. Zmenu doterajších pravidiel schválila mestská rada, rozhodovať o nich budú poslanci mestského zastupiteľstva na svojom najbližšom zasadnutí.
viac
30.12.2020
Nitra bude pri predĺžení pešej zóny spolupracovať s STU
Mesto Nitra bude pri plánovanom predĺžení svojej pešej zóny spolupracovať s odborníkmi zo Slovenskej technickej univerzity (STU) v Bratislave. Mestskí poslanci už na svojom decembrovom rokovaní schválili podpis spoločného memoranda.
viac
21.04.2022
Nová kampaň víta cyklistov na pešej zóne
Cyklistov na nitrianskej pešej zóne víta nová kampaň s názvom Vitajte na bicykli. Zapojili sa do nej viaceré obchodné prevádzky, ktoré odmeňujú cyklistov pri nákupoch rôznymi bonusmi.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %