Pondelok 29.04.2024
Dnes má meniny 
Lea
°C
07.12.2020 10:35

Nová brožúra OCR Kysuce mapuje 40 kysuckých osád a chotárov


Snímka zdroj: (mojekysuce.sk).


Spoznať Kysuce ako kraj osád a chotárov má ich návštevníkom i domácim obyvateľom pomôcť nová brožúra Organizácie cestovného ruchu (OCR) Kysuce. Podľa riaditeľa OCR Radovana Jakuša v nej vytypovali 40 osád po celých Kysuciach.


V brožúre Kysuce - kraj osád vytypovali osady so zaujímavým príbehom alebo osobitosťou v blízkom okolí. „Mala by byť základom pre spoznanie skutočných Kysúc. Pretože skutočné Kysuce sa nachádzajú hore, na kopcoch a nie dole, v mestách. Týmto štýlom prezentovania sa snažíme roztiahnuť ľudí v tejto 'koronovej' dobe na celé Kysuce a nesústrediť ich len na pár miest, ktoré boli atraktívne v minulosti,” povedal Jakuš.      

Doplnil, že všetky budúce produkty OCR budú nadväzovať na myšlienku Kysúc ako kraja osád a chotárov. „Rozhodli sme sa dať určitý smer cestovnému ruchu. Odlíšiť sa od ostatných krajov a vyzdvihnúť vzácnosti, ktoré sú u nás, na Kysuciach. Preto sme sa rozhodli prezentovať ich ako kraj osád a chotárov. Sú najtypickejšie na Kysuciach a dodnes žijú svojim životom,” dodal riaditeľ OCR.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
16.06.2016
Mám ja kosu, kosičku...
Kysucké múzeum v Čadci, organizácia v zriaďovateľskej pôsobnosti Žilinského samosprávneho kraja pripravuje v Múzeu kysuckej dediny Nová Bystrica – Vychylovka IX. ročník celoslovenskej súťaže v kosení trávy „Mám ja kosu, kosičku“.
viac
24.01.2018
Svoju knihu dostanú aj dychové hudby a folklórne zoskupenia
Trenčiansky samosprávny kraj (TSK) sa po úspechu publikácie o dobrovoľných hasičských zboroch v Trenčianskom kraji rozhodol prísť s ďalšou knižnou novinkou, ktorá odprezentuje hudobné poklady regiónu.
viac
28.09.2020
Publikácia o kraji sa zameriava na potenciál i nevýhody regiónu
Kraj plný rozdielov a aj zaostávajúci región so skrytým potenciálom, ktorému bráni v raste dramatický pokles počtu obyvateľov.
viac
15.10.2020
Bratislavská župa spustila unikátny mapový portál
Územný plán, stredné školy, kultúrne zariadenia, ale aj cyklotrasy či mapy lesov. To všetko je možné nájsť na novom mapovom portáli Bratislavskej župy - mapy.bratislavskykraj.sk.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.03 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.80 %