Piatok 03.05.2024
Dnes má meniny 
Galina
°C
01.10.2020 04:00

Nová dráha potešila bežcov aj korčuliarov


Snímka zdroj: (msú).


Mesto Levice začalo na jar t.r. realizovať rekonštrukciu bežeckej dráhy v areáli základnej školy na Saratovskej ulici. Nielen žiaci ale aj verejnosť, ktorá využíva dráhu po vyučovaní, sa potešili novému povrchu aj rozdeleniu dráh.


Bežecký ovál na základnej škole využíva s obľubou po vyučovaní aj verejnosť – nielen bežci, ale ako in-line korčuliari či malé deti na bicykloch tu v poobedňajšních hodinách radi športujú.

Aby bolo športové vyžitie naozaj kvalitné, mesto vyčlenilo v rozpočte prostriedky na rekonštrukciu areálu. V rámci rekonštrukcie pôvodnej bežeckej dráhy s asfaltovým povrchom vznikli vo vnútornej strane bežeckého oválu dve bežecké dráhy s tartanovým povrchom  dĺžky 333 m. Vonkajšia časť oválu v dĺžke 348 m s novým asfaltovým povrchom je určená  korčuliarom. Súčasťou stavby je vybudovanie osvetlenia bežeckej dráhy zabudovaním 18 ks LED svietidiel na oceľových stožiaroch. Osvetlenie dráhy umožní športovcom využívať obľúbenú dráhu až do 22,00 h, kedy sa z dôvodu zabezpečenia nočného kľudu vypne. Nový tartanový povrch dostalo aj streetballové ihrisko vo vnútri bežeckého oválu, doskočisko pre skok do diaľky aj malé dopravné ihrisko.

Práce boli ukončené v letných mesiacoch. Celkové náklady na osvetlenie dráhy sú vo výške cca 76 tis. eur, samotná rekonštrukcia bežeckej dráhy vyšla cca 146 tis. eur. Areál bude ešte doplnený novým mobiliárom - lavičkami a smetnými košmi. Školský športový areál tak dostal úplne nový rozmer kvalitného športoviska pre všetky vekové kategórie.

Autor: (Adriana MACÁKOVÁ, msú)


komentáre
SHOW ALL
podobné
09.05.2020
Malackí poslanci odsúhlasili opravu atletickej dráhy v parku
Mesto Malacky dostalo dotáciu od Slovenského atletického zväzu (SAZ) vo výške 250 tisíc eur na rekonštrukciu atletickej dráhy v Zámockom parku. Pôvodne požadovaná suma bola 400 000, avšak zväz kvôli množstvu žiadostí z celého Slovenska pridelil nižšiu sumu.
viac
12.06.2020
Revitalizáciu športového areálu chcú ukončiť do konca prázdnin
Práce na revitalizácii školského športového areálu v Záhorskej Bystrici by mali termínovo ukončiť tak, aby ho mohli žiaci i verejnosť využívať od začiatku nového školského roka.
viac
27.08.2020
Ľadová plocha na zimnom štadióne v Prievidzi má nové úsporné osvetlenie
Ľadová plocha na zimnom štadióne v Prievidzi má nové úsporné osvetlenie. Rekonštrukciu svetidiel za viac ako 46 000 eur sčasti zabezpečili Technické služby mesta Prievidza (TSMPD) a financovali ju zo svojho rozpočtu. Informoval o tom hovorca mesta Michal Ďureje.
viac
11.02.2021
Nitra zrekonštruuje atletický ovál na ZŠ kráľa Svätopluka
V areáli nitrianskej Základnej školy kráľa Svätopluka budú môcť športovci využívať zrekonštruovaný atletický ovál. Projekt za viac ako 125 000 eur už na svojom februárovom rokovaní schválilo mestské zastupiteľstvo.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %