Štvrtok 02.05.2024
Dnes má meniny 
Žigmund
°C
14.11.2023 11:00

NSK bude spolupracovať s občianskym združením Nie rakovine


OZ Nie rakovine - logo


Nitriansky samosprávny kraj (NSK) uzavrel memorandum s občianskym združením Nie rakovine. Výsledkom vzájomnej spolupráce má byť podpora pri vzdelávaní verejnosti o onkologickej prevencii i rozšírenie činnosti pacientskej poradne v Nitre.


Združenie má okrem toho záujem organizovať v nitrianskom regióne edukačné podujatia zamerané na prevenciu a skríning. Zároveň sa chce podieľať na vzdelávaní odbornej verejnosti a školení študentov Strednej zdravotnej školy v Nitre a Nových Zámkoch. "Zároveň sa plánuje podieľať na organizácii školenia pre vysokoškolských študentov fakulty ošetrovateľstva v Nitre a v Nových Zámkoch v oblasti prevencie onkologických ochorení. Združenie Nie rakovine chce tiež vytvárať a rozširovať mapu pomoci pre onkologických pacientov a ich rodiny," konštatuje sa v memorande.         

NSK sa zasa zaviazal, že aktivity združenia podporí a bude sa tiež aktívne podieľať na nábore lekárov, aby sa pridali so svojimi odbornými ambulanciami do mapy pomoci. "Zároveň poskytneme súčinnosť a vhodné miesto pre názornú edukáciu o onkologickej prevencii. NSK zároveň deklaruje svoj záujem poskytnúť združeniu Nie rakovine odbornú a vecnú súčinnosť v nevyhnutnom rozsahu," uvádza sa v memorande.

Autor: (TASR)


komentáre
SHOW ALL
podobné
15.03.2017
Žilina opäť podporí aktivity občanov a občianskych združení
Mesto Žilina v tomto roku podporí aktivity občanov a občianskych združení, a to až vo výške 296 000 eur. Záujemcovia sa môžu uchádzať o finančnú podporu v oblastiach: kultúra, vzdelávanie, šport, sociálna a zdravotná oblasť a životné prostredie.
viac
17.10.2017
Občianske združenie Ružomberčan pomáha dolnému Liptovu
Doposiaľ sa združeniu podarilo zabezpečiť bezplatnú mestskú hromadnú dopravu pre členov nad 65 rokov či opravu dlhodobo zničenej dlažby pred športovou halou Koniareň. Informovala o tom členka výboru OZ Ružomberčan Jana Streitová.
viac
03.10.2020
Pilotný ročník projektu ELoGE otvorený
Dobrý úradník, akreditovaný partner Rady Európy, v rámci realizácie projektu Zabezpečenie dobrej správy vecí verejných zorganizoval v dňoch 10. a 11. septembra v Bratislave úvodné zasadnutia s členmi Platformy národných partnerov ako aj participujúcimi samosprávami.
viac
18.12.2020
Enviroprojekt spojí študentov i vedcov z univerzity
Spoluprácu so slovenskými a zahraničnými školami i univerzitou zahŕňa environmentálny projekt, ktorý pripravuje Gymnázium na Ulici 17. novembra v Topoľčanoch. Zaoberať sa bude predovšetkým zmierňovaním dosahov klimatických zmien.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %