Piatok 03.05.2024
Dnes má meniny 
Galina
°C
02.11.2022 08:25

Obce pri Ružomberku symbolicky spojila nová stromová aleja


Na snímke dobrovoľníci pomáhajú pri výsadbe aleje. V Liptovskej Štiiavnici, 31. októbra 2022. Snímka zdroj: (tasr).


Poľnú cestu medzi Liptovskou Štiavnicou a Liptovskými Sliačmi neďaleko Ružomberka lemuje nová stromová aleja. Vysadili ju v týchto dňoch desiatky dobrovoľníkov.


Autor myšlienky František Hanes povedal, že stromoradie má skultúrniť priestor medzi oboma obcami a symbolicky i duchovne ich prepojiť.

Nová aleja bude slúžiť na spríjemnenie života tamojších obyvateľov a návštevníkov. "Videl som, že do tejto lokality chodí mnoho ľudí, bežcov, mamičky s kočíkmi, prechádzajú sa tu dôchodcovia, ale je to poľnohospodárska zem a niečo mi tu chýbalo. Vtedy mi napadlo, že by sa tu mohla veľmi pekne vynímať aleja alebo stromoradie," priblížil prvotnú myšlienku Hanes.

Ruku k dielu priložilo vedenie obce Liptovská Štiavnica, komunita Ružomberčania pomáhajú Ružomberčanom a nadšenci. Spoločne sa im podarilo uspieť vo výzve z Nadácie Ekopolis a získali tak 3500 eur na nákup stromčekov.

S výsadbou 160 líp a orechov prišli pomôcť deti, študenti, dôchodcovia, ale napríklad aj poľovníci. Po zasadení stromčeky pripevnili k oporným kolom, pred zverou ich ochránia oplôtky z pletiva. Autor myšlienky ubezpečil, že nejde o poslednú takúto aktivitu.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
17.10.2017
Občianske združenie Ružomberčan pomáha dolnému Liptovu
Doposiaľ sa združeniu podarilo zabezpečiť bezplatnú mestskú hromadnú dopravu pre členov nad 65 rokov či opravu dlhodobo zničenej dlažby pred športovou halou Koniareň. Informovala o tom členka výboru OZ Ružomberčan Jana Streitová.
viac
02.12.2021
Ružomberok spúšťa tri nové komunikačné kanály pre obyvateľov
Mesto Ružomberok spustilo od decembra nové služby pre obyvateľov – informovanie prostredníctvom SMS správ, e-mailov a mobilnej aplikácie.
viac
07.01.2022
Vrchovina Háj Nicovô bude mať novú dominantu
Nad Liptovským Mikulášom plánuje radnica postaviť novú dominantu. Vyhliadkový bod vyrastie na vrchovine Háj Nicovô. Bude ho tvoriť oceľová veža, priestor pre pohľady do korún stromov, miesto s panoramatickým výhľadom do lesa a plošina na oddych. Všetky štyri objekty budú priehľadné.
viac
17.12.2022
Do Demänovskej Doliny budú od soboty jazdiť bezplatné skibusy
Do Demänovskej Doliny budú od tohto víkendu jazdiť bezplatné skibusy. Parkovanie na záchytnom parkovisku je pre lyžiarov zadarmo.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %