Nedeľa 28.04.2024
Dnes má meniny 
Jarmila
°C
31.05.2023 08:25

Obec vrátila takmer 1,2-miliónovú dotáciu na dobudovanie kanalizácie


Ilustračná snímka: (tasr).


Obec Bátka v okrese Rimavská Sobota nevyčerpá takmer 1,2-miliónovú dotáciu, ktorú získala na dobudovanie kanalizácie. Samospráva sa obávala, že projekt nestihne zrealizovať v stanovenom termíne. Uviedol to starosta obce Peter Hencz.


Dotáciu z eurofondov vo výške 1 170 000 eur získala obec Bátka na druhú etapu kanalizácie, projekt bolo potrebné zrealizovať do konca novembra. Vysúťažený dodávateľ však požiadal o navýšenie ceny a samospráva sa obávala, že pre následnú kontrolu nebudú práce včas ukončené. Požiadala preto o zrušenie zmluvy o poskytnutí financií.

"Všetko musí prejsť schvaľovaním zo strany riadiaceho orgánu. Aj keby bolo navýšenie schválené, na uskutočnenie realizácie by už dosť času neostalo," skonštatoval starosta s tým, že práce boli naplánované na sedem až osem mesiacov.

V Bátke v rámci projektu počítali s dobudovaním približne 1600 metrov kanalizácie, ktorá by do siete zapojila vyše 300 obyvateľov. Na kanalizáciu by tak bola napojená takmer celá obec. Na realizáciu projektu sa bude samospráva snažiť získať finančné prostriedky opätovne v novom programovom období. "Projektovú dokumentáciu máme, takže bude potrebné už len aktualizovať rozpočet," dodal Hencz.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
31.05.2019
Termálne centrum v Galante čaká na verejné obstarávanie
Termálne centrum Galandia v Galante musí byť do konca roka 2019 sprevádzkované, v opačnom prípade bude musieť radnica vrátiť vyše štyri milióny eur, ktoré na jej výstavbu získala z európskych fondov. Harmonogram prác sa posúva pre verejné obstarávanie. Informoval o tom primátor mesta Peter Paška.
viac
28.01.2022
Jelšava má vracať z dotácie na zdravotné stredisko, zvažuje právne kroky
Mesto Jelšava v okrese Revúca má z eurofondovej dotácie na rekonštrukciu zdravotného strediska, sprostredkovanej Ministerstvom zdravotníctva (MZ) SR, vrátiť 52.000 eur. Minuloročný vládny audit totiž v projekte identifikoval nedostatky.
viac
13.12.2022
Obec získala na dobudovanie kanalizácie dotáciu 2,1 milióna eur
Obec Širkovce v okrese Rimavská Sobota získala na dobudovanie kanalizácie z európskych zdrojov 2,1 milióna eur. Ako uviedol starosta obce Nándor Kisfaludi, vďaka dotácii budú môcť kanalizáciou vybaviť celú obec.
viac
17.05.2023
Mesto vrátilo dotáciu na športovú halu, projekt dokončiť nestihli
Mesto Revúca vrátilo vyše troch miliónov eur z účelovej dotácie, ktorá bola určená na výstavbu multifunkčnej športovej haly a prestrešenie ľadovej plochy. Dotáciu samospráva získala v roku 2019, financie mohla čerpať do konca vlaňajšieho roka.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %