Utorok 07.05.2024
Dnes má meniny 
Monika
°C
09.04.2024 04:05

Obyvatelia a organizácie sa môžu uchádzať o podporu svojich projektov


Ilustračná snímka (TASR)


Do konca apríla sa môžu Sabinovčania a organizácie uchádzať o podporu svojich projektov v rámci participatívneho rozpočtu mesta. Podľa radnice ide o nástroj, vďaka ktorému je možné pretaviť do reality nápady Sabinovčanov, ako zlepšiť život v meste alebo skrášliť spoločne užívané okolie.


Ako uvádza radnica, v minulých rokoch sa podarilo dovybaviť altánok na Šanci, zrekonštruovať ihrisko pri bývalej Obchodnej akadémii, podporiť Dia deň, prípadne doplniť detské ihrisko o nové hracie prvky.         

Aj tento rok je na tento účel schválený rozpočet vo výške 5000 eur. Podľa mesta je potrebné vymyslieť nápad, ako niečo zmeniť, zlepšiť v meste alebo skrášliť svoje okolie, predložiť žiadosť a presvedčiť čo najviac Sabinovčanov, aby nápad podporili v hlasovaní. Najúspešnejšie nápady, ktoré splnia podmienky, mesto zrealizuje.         

Projekt môže byť zameraný na úpravy verejného priestoru, zlepšenie životného prostredia a jeho zveľadenie, voľnočasové aktivity zamerané na kultúru a pohyb, záujmové a tvorivé aktivity, infraštruktúru, občiansku vybavenosť a aktivity na zlepšenie sociálnych väzieb medzi obyvateľmi.         

Žiadosti môžu podať občania s trvalým pobytom v meste Sabinov vo veku minimálne 15 rokov, občianske združenia so sídlom v Sabinove alebo občianske združenia s celoslovenskou pôsobnosťou, ak pôsobia v Sabinove a na ich aktivitách sa podieľajú občania mesta. Podrobnejšie informácie k žiadostiam, ktoré je možné predkladať do 30. apríla 2024, sú zverejnené na webstránke mesta www.sabinov.sk.

Autor: (TASR)


komentáre
SHOW ALL
podobné
07.05.2018
Rožňavčania rozhodli o tom, ktoré projekty mesto podporí
Rožňavčania rozhodli o tom, ktoré projekty mesto podporí v rámci participatívneho rozpočtu v celkovej výške 50.000 eur. Na jeden projekt bolo vyčlenených maximálne 5000 eur. Elektronickému hlasovaniu predchádzalo verejné, ako i stretnutia s autormi jednotlivých projektov.
viac
08.06.2021
TSK podporí v rámci participatívneho komunitného rozpočtu 53 projektov
O hlasy verejnosti bojovalo počas dvoch týždňov 80 projektov, podmienkou na úspešnú realizáciu bol zisk minimálne 150 hlasov. Do hlasovania prišlo rekordných viac ako 19 tisíc hlasov.
viac
15.08.2022
Obyvatelia mesta môžu rozhodnúť o podpore jednotlivých projektov
Obyvatelia Sniny majú možnosť sa zapojiť do rozvoja mesta prostredníctvom participatívneho rozpočtu. Od pondelka radnica spustila hlasovanie a obyvatelia tak môžu rozhodnúť o tom, ktoré projekty budú finančne podporené. Radnica o tom informuje na svojej webstránke.
viac
14.08.2023
Obyvatelia prvýkrát rozhodli o využití časti financií z rozpočtu
Obyvatelia Detvy prvýkrát rozhodli o využití časti financií z mestského rozpočtu. Do diskusného fóra komisia odporučila tri žiadosti a tieto projekty participatívneho rozpočtu aj získali podporu. Potvrdil to hovorca mesta Milan Suja.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.10 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.16 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.74 %