Nedeľa 28.04.2024
Dnes má meniny 
Jarmila
°C
10.12.2022 10:55

Otvorené ďalšie regionálne centrum v Žiline


Ilustračná snímka


Ministerstvo investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie SR v Žiline otvorilo v poradí už šieste Regionálne centrum, ktoré bude žiadateľom na jednom mieste poskytovať komplexný servis a poradenstvo v oblasti eurofondov či dotácií.


V Regionálnom centre v Žiline sú na jednom mieste odborníci z MIRRI SR, z ministerstva pôdohospodárstva a Úradu vlády, pod ktorý spadá Plán obnovy a odolnosti. Zároveň to bude sídlo zamestnancov stálych pracovísk Úradu pre verejné obstarávanie, ktorí budú poskytovať poradenstvo nielen k dotáciám, ale aj k úspešnému zvládnutiu procesu verejného obstarávania.

Novootvorené Regionálne centrum sídli v Žiline na Poštovej 1. Po Nitre, Trnave, Košiciach, Prešove a Banskej Bystrici ide už o šieste takéto poradenské centrum. Posledné Regionálne centrum otvoria 9. decembra v Trenčíne.

Dôležitou aktivitou Regionálnych centier je tiež organizovanie odborných školení a seminárov. Už teraz sa žiadatelia môžu na ne hlásiť.  V centrách tiež poskytujú pravidelný prehľad pripravovaných či vyhlásených výziev alebo iných zaujímavých aktualít z kraja. Prehľad o všetkých regionálnych centrách nájdete na stránke eurofondy.gov.sk.

Prehľad eurofondov a dotácií, ktoré spadajú pod MIRRI SR a išli na podporu Žilinského kraja v dobiehajúcom programovom období 2014 – 2020:

Z Integrovaného regionálneho operačného programu (IROP) išlo do Žilinského kraja  viac ako 132 miliónov eur na  podporu 268 projektov. Pomohli tak napríklad  opraviť viac ako 46 km ciest II. a III. triedy, vybudovať viac ako 58 km cyklotrás, zrekonštruovať a zmodernizovať 62 materských a 95 základných škôl.

Vďaka dotáciám z regionálneho rozvoja snapríklad pomohli vybudovať klientske centrum v meste Rajec, revitalizovali náučný chodník Považský Inovec, pomohli vytvoriť rozprávkový les Art Boretum v Oščadnici, zrekonštruovala sa strecha veže a bočných striech kaštieľa Teplička v Tepličke nad Váhom.

V rámci programov cezhraničnej spolupráce je Žilinský samosprávny kraj súčasťou programového územia Interreg Slovensko – Česko. V dobiehajúcom programovom období tak v kraji podporili 38 cezhraničných projektov za viac ako 32 miliónov eur.

Autor: Zdroj: MIRRI SR, ZMOS


komentáre
SHOW ALL
podobné
18.10.2017
Na Gemeri otvoria nové návštevnícke centrum
Už túto sobotu (21.10. 2017) bude do prevádzky slávnostne uvedené návštevnícke centrum pri jednej z najcennejších architektonických pamiatok na Slovensku.
viac
12.01.2019
Župa otvorila už dvanáste centrum odborného vzdelávania
Stredná odborná škola dopravná v Martine získala ako ďalšia škola v pôsobnosti Žilinského samosprávneho kraja označenie Centra odborného vzdelávania.
viac
12.06.2019
Letná sezóna začína. Mestská krytá plaváreň otvára vonkajšie bazény
Slovensko sa už niekoľko dní teší z horúcich letných dní. Mnohí Žilinčania už netrpezlivo čakajú, kedy si budú môcť vychutnať slnko a vodu pri letných bazénoch. Mestská krytá plaváreň prichádza s dobrými správami – v sobotu 15. júna 2019 otvára svoje vonkajšie priestory.
viac
01.02.2020
Nová moderná ambulancia poteší budúce mamičky i gynekologické pacientky
V prízemí pavilónu gynekológie a pôrodníctva Fakultnej nemocnice s poliklinikou v Žiline dnes otvorili zmodernizovanú gynekologicko-pôrodnícku príjmovú ambulanciu.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %