Piatok 03.05.2024
Dnes má meniny 
Galina
°C
05.09.2023 04:42

Patria jednorazové plienky do triedeného zberu odpadu?


Radíme s odpadmi


Organizácia zodpovednosti výrobcov ENVI - PAK odpovedá na vaše otázky. Ak potrebujete poradiť v oblasti odpadov, napíšte nám, prosím, na adresu komunikacia@envipak.sk.


Odpoveď je NIE. Plienky sú vyrobené z kombinácie viacerých materiálov, ktoré v súčasnosti nie je veľmi možné recyklovať, aj keď sa už pomaly črtajú nejaké drobné projekty. Navyše sú použité plienky znečistené a ich vyhodením do triedeného zberu, by sa mohol znečistiť aj ďalší odpad v zbernej nádobe. Taktiež nepatria ani do triedeného zberu textilu či bioodpadu. Väčšina z nich tak skončí, bohužiaľ, na skládke, v tom lepšom prípade v zariadení na energetické využitie odpadu, kde sa premení na teplo a energiu. Zrecyklovať je možné ale obal z balenia plienok. Ten patrí do plastov.

Autor: (ENVI-PAK)


komentáre
SHOW ALL
podobné
08.12.2016
Popradský Mestský úrad pôjde v triedení odpadu obyvateľom príkladom
V budove Mestského úradu v Poprade pribudlo 36 kontajnerov na separovaný zber. Spolu deväť sád nerezových triediacich košov na sklo, papier, plasty a kovy samospráve dnes venovala spoločnosť Envi - Pak.
viac
22.03.2019
V Bánovej sa spúšťa vrecový zber triedeného odpadu
Mesto Žilina pokračuje v zavádzaní vrecového zberu v ďalšej mestskej časti. Obyvatelia Bánovej budú môcť od apríla efektívnejšie triediť odpad.
viac
25.03.2020
J. Budaj apeluje na zodpovedné správanie pri nakladaní s komunálnym odpadom
Minister životného prostredia Ján Budaj apeluje v súvislosti s výskytom nového koronavírusu na zodpovedné správanie pri nakladaní s komunálnym odpadom. Informoval o tom Slavomír Held z odboru komunikácie Ministerstva životného prostredia (MŽP) SR.
viac
24.07.2023
Prečo sa nám vlastne oplatí triediť?
Väčšina Slovákov triedi odpad. Aspoň to deklarujú v rôznych prieskumoch. Napriek tomu stále končí na skládkach veľké množstvo odpadu.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %