Pondelok 29.04.2024
Dnes má meniny 
Lea
°C
05.04.2023 01:30

Petržalka má nový webový portál na nahlasovanie podnetov od občanov


Ilustračná snímka: (tasr).


Bratislavská Petržalka má nový webový portál na nahlasovanie podnetov od obyvateľov (podnety.petrzalka.sk). Mestská časť ho vytvorila v snahe zefektívniť riešenie aktuálnych, ale aj dlhodobo zanedbaných podnetov.


Zároveň nedávno posilnila aj tím "podnetárov", čím sa jej podarilo uzavrieť aj niektoré viac ako desať rokov neriešené podnety.

"Výhodou portálu je združenie všetkých podnetov pod jednu strechu, ich jednoduché nahlasovanie cez krátky formulár aj s možnosťou priloženia fotografií a určením adresného bodu na interaktívnej mape, no najmä ich rýchlejšie procesné spracovanie," konštatuje vedúci miestneho referátu komunikácie Jozef Rybár.

Stačí do príslušných kolónok na webe alebo v mobilnej aplikácii napísať meno, e-mailovú adresu a systém ponúkne na výber zo 14 okruhov tém, ktorých sa podnet môže týkať. Nový portál má zároveň slúžiť aj ako verejne dostupný informačný kanál, kde sa dá pozrieť, ktoré podnety sú riešené, v riešení, vyriešené alebo odstúpené na riešenie inej inštitúcií.

Samospráva zároveň podotýka, že podnety od občanov sa zbierajú rýchlo, ich riešenie ale také rýchle nebýva. Problémom je napríklad aj ich nesprávne priraďovanie, keďže nie všetko, čo sa nachádza na území Petržalky, rieši mestská časť. "Veľkú časť pozemkov a majetku vlastní magistrát, štátne alebo súkromné podniky, čo mnoho obyvateľov nevie," podotýka Rybár.

Petržalčania majú viacero možností, ako vyjadriť svoju (ne)spokojnosť s kvalitou prostredia, v ktorom žijú. Podnety môžu mestskej časti adresovať osobne, telefonicky alebo na e-mailovej adrese podnety@petrzalka.sk. Využívaný je aj portál projektu Odkaz pre starostu, ktorý mestská časť využíva od roku 2010 a cez ktorý prijala viac ako 5300 podnetov. V roku 2020 pribudla aj mobilná aplikácia Petržalka. Využívaná je aj chatovacia aplikácia.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
10.11.2016
Petržalka dostala prestížne ocenenie
Mestská časť Bratislava-Petržalka sa ako jediná slovenská samospráva stala oceneným finalistom v súťaži o Národnú cenu SR za kvalitu v kategórii Organizácie verejného sektora.
viac
12.07.2023
Petržalka získala vyše milióna eur na obnovu plavárne ZŠ Pankúchova
Bratislavská Petržalka získala viac ako milión eur na obnovu plavárne na základnej škole (ZŠ) na Pankúchovej ulici. Ide o dotáciu z Fondu na podporu športu (FNPŠ), mestská časť ju musí vyčerpať do konca roka 2025.
viac
12.08.2023
V Petržalke je takmer 3000 inváznych drevín, postupne ich odstraňujú
V bratislavskej Petržalke je takmer 3000 kusov inváznych drevín, z toho 815 tvorí pajaseň žliazkatý. Mestská časť ich postupne odstraňuje a pridáva i náhradnú výsadbu. TASR o tom informovali z petržalského miestneho úradu.
viac
13.12.2023
Na mapu Petržalky by mohol pribudnúť Park obetí Hraničiarov
Na mapu bratislavskej Petržalky by mohol pribudnúť Park obetí Hraničiarov. Takéto pomenovanie by mal niesť park v centrálnej časti lokality Námestia Hraničiarov, kde sa konajú príležitostné kultúrne a spoločenské podujatia a symbolicky sa spája aj s 50. výročím založenia najväčšieho sídliska na Slov
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.03 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.80 %