Pondelok 29.04.2024
Dnes má meniny 
Lea
°C
22.07.2022 08:25

Piešťany sa budú v sobotu baviť na Anna bále


Snímka zdroj: (zpiestan.sk).


Oblastná organizácia cestovného ruchu (OOCR) Rezort Piešťany pozýva v sobotu (23. 7.) na tradičný krojovaný Anna bál, ktorého cieľom je nielen priniesť do ulíc mesta zábavu, ale aj zachovať záujem o ľudové tradície, kroje, zvyky a hudobné nástroje.


Podľa výkonnej riaditeľky OOCR Tatiany Nevolnej má podujatie na oslavu mena Anna v kúpeľných mestách takmer 200-ročnú tradíciu.

"Na Anna bál každý rok prichádzajú folkloristi z celého Slovenska aj zo zahraničia. Pre mnohých návštevníkov je prekvapením, že do programu sa môže aktívne zapojiť ktokoľvek z divákov a zaspievať či zatancovať si na pódiu," uviedla Nevolná. Obľúbenou časťou podujatia je podvečerný krojovaný sprievod mestom, ktorému bude predchádzať popoludnie plné vystúpení slovenských i českých folkloristov. Predstavia sa hudobníci, tanečníci, gajdoši aj fujaristi. "Nemenej atraktívna bude večerná časť podujatia, nazvaná Zem spieva a Piešťany s ňou. Počas nej dostanú priestor na pódiu záujemcovia z radov divákov, a potom sa budú môcť návštevníci podujatia až do polnoci zabávať v kúpeľnej dvorane s hudobnou skupinou Lekárovci band Drahovce," doplnila.

Súčasťou programu bude aj krst knihy Čarovné Piešťany a okolie. "Do sveta vyprevadíme knižnú novinku s unikátnymi zábermi. Zábery rôznych fotografov mapujú aj tie najmenšie obce v našom okrese," dodal predseda predstavenstva OOCR Michal Bezák.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
13.05.2019
Na Námestí slobody bude šiesty ročník festivalu CityFest
V Piešťanoch sa uskutoční šiesty ročník hudobného festivalu CityFest. Multižánrové podujatie bude priamo v centre na Námestí slobody 24. až 26. mája. Program bude tvoriť hudba rôznych žánrov.
viac
19.04.2022
Programová skladba Folklórnych slávností pod Poľanou je pripravená
Programová skladba 55. ročníka Folklórnych slávností pod Poľanou v Detve je pripravená. Potvrdil to primátor mesta Ján Šufliarský s tým, že detvianske folklórne súbory sa predstavia v niekoľkých programoch festivalu.
viac
03.05.2022
Festival letectva otvorí svoje brány v piatok popoludní
Festival letectva 2022 sa po dvojročnej prestávke uskutoční na piešťanskom letisku od piatka 6. do nedele 8. mája.
viac
03.12.2022
Handlovská kapustnica 2022! Poďte s nami rozdávať radosť chutne a ekologicky
Tradičné benefičné podujatie Handlovská kapustnica je späť v prezenčnej forme! Počas pandémie sa konali kapustnice po dva roky v komornej atmosfére podľa platných opatrení.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.03 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.80 %