Pondelok 29.04.2024
Dnes má meniny 
Lea
°C
02.03.2023 04:15

Po zimnej prestávke opäť otvárajú brány Spišského hradu


Spišský hrad.


Po zimnej prestávke počas najbližšieho víkendu opäť otvoria brány Spišského hradu. Zástupkyňa riaditeľky Spišského múzea - SNM v Levoči Dáša Uharčeková Pavúková informovala, že hrad bude pre verejnosť otvorený od soboty 4. marca.


"Pre návštevníkov sprístupňujeme stredné a dolné nádvorie - vyhliadkové trasy. Horný hrad je uzavretý pre rekonštrukčné práce. V cene dennej vstupenky je parkovanie na parkovisku zo strany od obce Žehra a zároveň aj bezplatný vstup do starého kláštora minoritov v Levoči, a to aj nasledujúci deň po zakúpení vstupenky," upozornila Uharčeková Pavúková. Dodala, že v prípade nepriaznivých poveternostných podmienok bude vstup do hradu obmedzený.

V rámci podujatí chystajú v tomto roku na hrade najmä osvedčené koncepty. "Návštevníci sa môžu tešiť na Otvorenie letnej sezóny v máji, Leto na hrade, Divadelné piatky, Školu princezien Hradohranie, ale aj novinku z minulého roka Spišský hrad na tanieri - gastropotulky históriou. Naším hlavným programom budú Tajomné noci so živými sochami," vymenovala Uharčeková Pavúková. V tomto roku prvýkrát sprístupnia aj druhú obrannú vežu dolného nádvoria. V nej by mala byť inštalovaná hradná zbrojnica.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
26.03.2018
Spišský hrad po zime opäť otvára svoje brány pre verejnosť
Najnavštevovanejší slovenský hrad po zime opäť otvára svoje brány. Od pondelka bude Spišský hrad otvorený v plnom režime aj s múzejnými expozíciami, denne od 9. do 17. hodiny s posledným vstupom o 16. hodine. TASR o tom informovala Dáša Uharčeková Pavúková zo Spišského múzea v Levoči.
viac
31.03.2019
Spišský hrad opäť otvára svoje brány pre verejnosť
Slovenské národné múzeum – Spišské múzeum opäť otvára brány Spišského hradu. Pre návštevníkov bude hrad otvorený od 30. marca denne od 9.00 do 17.00 h s tým, že posledný vstup bude o 16.00 h v plnom režime spolu s múzejnými expozíciami.
viac
27.05.2022
Na trať sa opäť vráti Hanička, sezónu otvoria aj na Spišskom hrade
Pod Spišský hrad sa po zimnej prestávke opäť vráti na trať tradičný motorový vláčik Hanička. Letnú turistickú sezónu cez víkend slávnostne otvoria aj na Spišskom hrade.
viac
25.04.2023
Otvorenie sezóny na Spišskom hrade bude v duchu osláv zápisu do UNESCO
Otvorenie letnej turistickej sezóny sa na Spišskom hrade tento rok ponesie v duchu osláv 30. výročia zápisu lokality do zoznamu UNESCO.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.03 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.80 %