Piatok 03.05.2024
Dnes má meniny 
Galina
°C
07.07.2023 10:35

Poprad obnoví verejné osvetlenie za viac ako milión eur


Ilustračná snímka: (tasr).


Mesto Poprad vo vybraných častiach obnoví a doplní verejné osvetlenie. Na Štefánikovej ulici tiež zrekonštruuje kabeláž cestnej svetelnej signalizácie.


Dokopy pôjde o investíciu vo výške takmer 1,26 milióna eur s DPH. Vyplýva to zo zmlúv o dielo zverejnených v Centrálnom registri zmlúv, ktoré mesto a zhotovitelia uzavreli v uplynulých dňoch.

Obnova verejného osvetlenia v sume 994 000 eur sa týka ulíc Rožňavská a Štefánikova. "Stavebné práce začínajú mimo ochranného pásma železničného nadjazdu na Ul. Štefánikovej, pri štvorprúdovej komunikácii po veľký kruhový objazd a pokračujú okolo štvorprúdovej komunikácie až po zúženie komunikácie pri vyústení smer Spišské Bystré," vyplýva z informácií zverejnených vo vestníku verejného obstarávania, v ktorom uspela firma Yunex. Súčasťou je aj napojenie na trafostanicu na sídlisku Juh III.

Obnova verejného osvetlenia zahŕňa výmenu existujúcich káblov, stožiarov, svietidiel za moderné LED svietidlá, doplnenie nových stožiarov a svietidiel, rozšírenie rozvádzačov a znovunapojenie prídavných zariadení.

Rekonštrukcia kabeláže cestnej svetelnej signalizácie bude stáť ďalších vyše 170 000 eur.

Mesto tiež uzavrelo zmluvu o dielo s firmou O.S.V.O. comp v sume 92.200 eur. Týka sa výstavby a doplnenia verejného osvetlenia v lokalitách Rovná, Továrenská štvrť a Bottova.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
19.07.2016
Malacky budú pokračovať v modernizácii verejného osvetlenia
Druhá etapa modernizácie verejného osvetlenia v Malackách by mala mesto podľa odhadov stáť približne 1 300 000 eur.
viac
03.02.2019
Levoča má v pláne v tomto roku zrealizovať viacero investícií
Mesto Levoča chce aj v tomto roku pokračovať v rekonštrukcii Námestia Majstra Pavla. Vlani sa začalo s prestavbou v rámci druhej etapy časťou A s rozpočtom na úrovni 510.000 eur.
viac
15.02.2020
Lučenec plánuje rozširovať smart prvky v doprave a ďalších oblastiach
Rozširovanie takzvaných smart prvkov je jedným z aktuálnych zámerov samosprávy Lučenca pre najbližšie obdobie. Podľa slov primátorky Alexandry Pivkovej sa mienia zamerať napríklad na oblasť dopravy či služieb obyvateľom.
viac
24.03.2022
Považskobystrická radnica chce do dvoch rokov zrekonštruovať verejné osvetlenie
Považskobystrická radnica chce ešte v tomto roku začať s komplexnou rekonštrukciou verejného osvetlenia. V prvej etape chce tento rok vymeniť asi 800 lámp.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %