Piatok 03.05.2024
Dnes má meniny 
Galina
°C
20.10.2021 12:30

Poslanci NSK podporili zámer vybudovať novú cestu zo Zobora


Ilustračná snímka, zdroj: TASR


Problémy s hustou dopravou a upchatými komunikáciami v nitrianskej mestskej časti Zobor by v budúcnosti mohla zmierniť nová cesta. Tá má prepojiť Zobor cez Jeleneckú a Vašinovu ulicu s výpadovkou na Zlaté Moravce.


Poslanci Nitrianskeho samosprávneho kraja (NSK) na svojom pondelkovom rokovaní schválili návrh na vypracovanie dokumentácie pre účely územného rozhodnutia. „Krajské zastupiteľstvo sa zároveň uznieslo, že v rozpočte na rok 2022 vyčlení sumu 25.000 eur na vypracovanie dokumentácie,“ uviedol krajský poslanec Miloslav Hatala.       

Výstavbu komunikácie sa už dlhšiu dobu snaží iniciovať mesto Nitra. Chce ňou rozptýliť dopravu z mestskej časti Zobor. Tá sa momentálne kumuluje na Dobšinského ulici, ktorá sa po uzavretí časti Dražovskej cesty stala prakticky jedinou spojnicou medzi Zoborom a zvyškom mesta. Nová cesta by po výstavbe odklonila časť áut až na Zlatomoraveckú ulicu. „Bude z väčšej časti vedená v katastri obce Nitrianske Hrnčiarovce, mesto Nitra tam má iba malý úsek. Preto sme požiadali o podporu poslancov NSK, pretože kraj má väčšiu váhu v investorskej činnosti. Som rád, že návrh podporili a verím, že sa cesta na budúci rok začne realizovať,“ doplnil Hatala.       

Rozhodnutie krajských poslancov ocenil aj nitriansky primátor Marek Hattas. „Sme o krok bližšie k tomu, aby sme vybudovali novú cestu zo Zobora. Veľká vďaka poslancom NSK, pretože naše úsilie má tým pádom zmysel,“ dodal primátor.      

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
01.10.2017
Združenie Za silné regióny chce pomôcť vinárom nájsť cestu k zákazníkom
Pomáhať drobným vinárom pri umiestňovaní ich produkcie na trhu je jedným z mnohých zámerov občianskeho združenia Za silné regióny. Jeho hlavným cieľom je podpora domácich producentov a snaha dostať čo najviac regionálnych výrobkov na trh.
viac
18.02.2020
Mesto Nitra udelí dotácie na projekty zamerané na rozvoj cestovného ruchu
Projekty občianskych združení a spolkov zameraných na cestovný ruch podporí mesto Nitra celkovou sumou 15 000 eur. Rozhodli o tom mestskí poslanci na svojom mimoriadnom februárovom rokovaní.
viac
10.03.2020
Zrekonštruovaná škôlka Na Hôrke získala aj inovatívne hracie prvky
Investícia stála 246 582 eur, mesto sa na tejto sume podieľalo päť percentnou účasťou.
viac
24.05.2021
NSK podporí kandidatúru Nitry na titul EHMK 2026
Nitriansky samosprávny kraj (NSK) vstúpi do záujmového združenia právnických osôb s názvom Nitra 2026. Jeho cieľom je okrem vypracovania prihlášky aj celková podpora kandidatúry Nitry na titul Európske hlavné mesto kultúry (EHMK) 2026.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %