Štvrtok 02.05.2024
Dnes má meniny 
Žigmund
°C
21.12.2022 09:30

Pre lyžiarov cez sviatky sprístupnia ďalšie lyžiarske svahy


Ilustračná snímka: (tasr).


Počas vianočných sviatkov sprístupnia pre lyžiarov aj ďalšie zjazdovky v regióne Vysokých Tatier. Snowpark Lučivná neďaleko Popradu otvorí svoje brány vo štvrtok 22. decembra.


Vedenie strediska o tom informovalo na sociálnej sieti. Vernár - Studničky otvorí areál v nedeľu 25. decembra, potvrdil to prevádzkovateľ strediska Ján Alexa.

Počasie umožnilo prevádzkovateľom naplno využiť zasnežovaciu infraštruktúru a doplniť zásoby snehu aj vo väčších strediskách. "Už od piatka 23. decembra, respektíve od Štedrého večera budú mať lyžiari k dispozícii ďalšie vysnežené a upravené zjazdovky vo Vysokých Tatrách, v prevádzke bude aj sánkarská dráha z Hrebienka," informoval PR manažér prevádzkovateľa Marián Galajda.

Lyžovať sa bude na všetkých zjazdovkách na Štrbskom Plese vrátane zjazdoviek Solisko a Furkotka. "Rovnako je pripravená zjazdovka zo Skalnatého Plesa až do Tatranskej Lomnice, lyžovať sa bude už aj na Jakubkovej lúke v Novom Smokovci. S výnimkou Lomnického sedla, ktoré je odkázané výlučne na prírodný sneh, budeme lyžovať vo všetkých lokalitách. Na zjazdovkách je v prieme pol metra snehu," priblížil riaditeľ horského strediska Vysoké Tatry Dušan Slavkovský.

Na Hrebienku, ktorého dominantou je Tatranský ľadový dóm s podobou Baziliky Božieho hrobu v Jeruzaleme, je aktuálne v prevádzke už aj sánkovačka na 2,5 kilometra dlhej trase. Od 27. decembra bude v prípade dobrých snehových podmienok k dispozícii i nočná sánkovačka.

Okrem zjazdového lyžovania sú v prevádzke už aj areály pre bežkárov. Združenie cestovného ruchu Vysoké Tatry informovalo, že aktuálne sú upravené trate Kolbisko a Starolesnianske lúky v Tatranskej Lomnici, okruh Tatrahaim v Tatranskej Polianke, na Štrbskom Plese je k dispozícii Mlynická lúka a tiež Šprintérska a Andelova trať.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
20.07.2016
Tatranci chcú návštevníkov z Izraela prilákať na peknú prírodu
Tatranci veria, že počas letnej turistickej sezóny príde do Vysokých Tatier množstvo zahraničných turistov, očakávajú najmä nárast návštevníkov z Izraela. Dôvodom má byť aj charterové letecké spojenie medzi Popradom a izraelským Tel Avivom.
viac
18.06.2019
Tatranci štartujú letnú sezónu, spestrí ju množstvo podujatí
Tatranci majú pred sebou letnú turistickú sezónu. V piatok doobeda symbolicky odomkli hladinu Štrbského plesa. Starosta Štrby Michal Sýkora verí, že sezóna bude ešte úspešnejšia ako vlaňajšia a že aj vďaka titulu top destinácia od Lonely Planet zavíta do regiónu ešte viac turistov.
viac
15.12.2022
Lyžiarska sezóna odštartuje v piatok, skipassy zdraželi len mierne
Tohtoročná sezóna v lyžiarskom stredisku v obci Krahule v Kremnických vrchoch odštartuje už v piatok (16. 12.). Ceny skipassov napriek vysokému nárastu nákladov na prevádzku strediska zdraželi len mierne. Uviedol to majiteľ strediska Ski Krahule Vladimír Urblík.
viac
02.12.2023
Lyžiarske stredisko Jahodná spustí sezónu na Mikuláša
Lyžiarske stredisko Jahodná pri Košiciach spustí lyžiarsku sezónu v stredu (6. 12.) otvorením detskej zjazdovky. Pre TASR to potvrdil vedúci strediska Rastislav Kohan.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %