Nedeľa 28.04.2024
Dnes má meniny 
Jarmila
°C
19.05.2023 04:15

Pri Základnej škole Želiarska začína výstavba školskej športovej haly


Ilustračná snímka: (tasr).


Nová školská športová hala vyrastie pri Základnej a materskej škole na Želiarskej ulici v košickej mestskej časti Ťahanovce. Jej výstavbu vo štvrtok začali symbolickým poklepaním základného kameňa florbalovými hokejkami.


Ako informoval magistrát, žiaci na Želiarskej sú jediní školáci v meste, ktorí nemajú v areáli školy vlastnú telocvičňu. Tú pôvodnú ešte v roku 2021 zbúrali pre jej nevyhovujúci technický stav. Nová hala okrem športovej prípravy pre deti bude určená najmä na loptové hry a poslúži aj na tréningy a zápasy košických volejbalových, basketbalových, hádzanárskych, futsalových, bedmintových a florbalových tímov, a to najmä v mládežníckych kategóriách.

"Chceme zvyšovať kvalitu vyučovacieho procesu a vybavenosť školy. Zároveň v rámci týchto projektov sa snažíme prinášať športovým klubom a združeniam v meste aj nový domovský stánok, ako sa už udialo v prípade viacerých už zrealizovaných alebo prebiehajúcich investícií do športovísk v našom meste," uviedol primátor Jaroslav Polaček.

Výstavbu bude mať v zmysle podpísanej zmluvy s mestom na starosti spoločnosť Betpres, ktorá v uplynulých mesiacoch rekonštruovala aj bývalú Angels arénu. Vranovská firma uspela vo verejnej súťaži spomedzi siedmich prihlásených záujemcov s ponukou vo výške 2.921.819 eur. Jej ponuka bola o viac ako 21 percent nižšia ako predpokladaná hodnota zákazky, informovalo mesto. Podľa konateľa spoločnosti Rolanda Ďurka by do mesiaca mali na Želiarsku prísť bagre a ďalšie ťažké mechanizmy a spolu s robotníkmi začať stavať. Stavba má byť hotová do 18 mesiacov.

Mesto získalo na projekt cez ministerstvo investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie (MIRRI) dotáciu vo výške 1,2 milióna eur, zvyšnú sumu pokryje z bankového úveru. "Projekt výstavby tohto športoviska bol dlhodobo pripravovaný a verím, že k jeho úspešnej realizácii bude môcť prispieť aj naše ministerstvo," uviedol nový šéf rezortu Peter Balík.

Súčasťou športoviska budú nové šatne, sprchy a sociálne zariadenia, náraďovne, ošetrovňa, miestnosť pre trénerov a rozhodcov a tribúna pre 100 divákov. Stavba je naprojektovaná a zaradená do energetickej triedy s nízkou energetickou náročnosťou A0.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
23.01.2018
Skalica plánuje postaviť novú športovú halu za 3 až 3,3 milióna eur
Mesto Skalica plánuje postaviť multifunkčnú športovú halu, ktorú by mohli využívať viaceré športové kluby v meste. Uviedol to primátor Ľudovít Barát pri stretnutí so zástupcami mestských športových klubov.
viac
11.05.2020
Obec začína s výstavbou MŠ pri rómskej osade
S výstavbou materskej školy (MŠ) pri tunajšej rómskej osade začne obec Mníšek nad Hnilcom v okrese Gelnica v najbližších dňoch. Ako povedal starosta Ľudovít Kujnisch, momentálne ide o najväčší projekt obce.
viac
08.10.2021
Výzva pre školy na podporu rozvoja cyklistickej dopravy a cykloturistiky
Ministerstvo dopravy a výstavby SR vyhlásilo výzvu na predkladanie žiadostí o poskytnutie dotácie na výstavbu, zmenu stavby, stavebné úpravy alebo rekonštrukciu cyklistickej infraštruktúry - zariadení (cykloprístrešky, cyklostojany) v areáloch základných a stredných škôl, resp. ich blízkom okolí.
viac
16.12.2022
V MČ Ťahanovce vyrastie nová športová hala
V košickej mestskej časti (MČ) Ťahanovce vyrastie nová športová hala. Mestskí poslanci na svojom štvrtkovom rokovaní schválili zabezpečenie financovania jej výstavby formou bankového úveru.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %