Pondelok 29.04.2024
Dnes má meniny 
Lea
°C
23.09.2019 04:20

Prievidza oslávi Svetový deň cestovného ruchu, pripravilo viacero aktivít


Ilustračná snímka, zdroj: prievidza.sk


Mesto Prievidza oslávi Svetový deň cestovného ruchu. Na 27. a 28. septembra pripravilo spolu s Oblastnou organizáciou cestovného ruchu Región horná Nitra-Bojnice viacero aktivít, ktoré budú zároveň ukončením hlavnej turistickej sezóny.


"Hlavným zmyslom tohto dňa je vyzdvihnutie cestovného ruchu, jeho sociálnych, kultúrnych, politických a ekonomických hodnôt a jeho prínosu pre celkový rozvoj spoločnosti," informoval ďalej hovorca mesta Michal Ďureje.       

V duchu týchto myšlienok a tradícií podľa neho mesto pripravilo i oslavy v spolupráci s OOCR, ktoré sa začnú koncertom na počesť hudobného skladateľa Ladislava Stančeka v základnej umeleckej škole, keďže v tomto roku si mesto pripomína 80 rokov hudobného školstva v Prievidzi a 25 rokov od udelenia čestného názvu škole po tomto skladateľovi. "Hlavný program podujatia pod titulom Deň Prievidze bude na Námestí slobody 28. septembra a bude prehliadkou ukážok vystúpení hudobných, tanečných a speváckych telies pôsobiacich na území mesta, pričom vyvrcholí festivalom interpretov a súborov so zameraním na podporu pôvodnej autorskej tvorby DUBŠTOK," doplnil.       

V rámci podujatia sa predstavia aj ďalší jubilanti, Centrum voľného času v Prievidzi, ktoré si pripomína 60 rokov činnosti, sa bude prezentovať výstavou fotografií mapujúcich život zariadenia od jeho vzniku a Stredná odborná škola obchodu a služieb ukážkami učebných odborov z oblasti gastronómie a služieb. "Keďže k letnej turistickej sezóne patrí aj cestovanie, spoluorganizátorom podujatia bude aj SAD Prievidza, ktorá si v tomto roku pripomína 70 rokov od svojho vzniku. Návštevníkov bude lákať prezentáciou historického autobusu Praga RND z roku 1950, ktorý bude pristavený priamo na námestí," priblížil Ďureje.       

Na organizácii podujatia sa prezentáciou svojej činnosti budú podieľať aj Krajská organizácia cestovného ruchu Trenčín a Regionálne kultúrne centrum v Prievidzi. Služby pre návštevníkov počas podujatia bude v rozšírenej miere poskytovať aj Turisticko-informačná kancelária mesta.     

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
04.12.2017
V rámci grantového programu Šariš ľuďom rozdelili 16 000 eur
Šesť neziskových organizácií uspelo v grantovom programe Šariš ľuďom, v rámci ktorého si rozdelia 16 000 eur. O finančnú podporu sa uchádzalo 20 žiadateľov.
viac
26.02.2018
Prievidza má ambíciu stať sa turistickým centrom hornej Nitry
Prihliadať na historický odkaz a tradíciu baníctva, ponúknuť zážitky spojené s kultúrou, športom i gastronómiou chce samospráva Prievidze v rámci rozvoja turizmu v meste. Odkazuje na to koncepcia rozvoja cestovného ruchu, ktorú na svojom rokovaní schválili prievidzskí mestskí poslanci.
viac
09.05.2020
Slovensko si dnes pripomenie Deň Európy
Deň Európy si Slovensko aj napriek pandémii nového koronavírusu pripomenie množstvom online podujatí, ale aj umením v uliciach Bratislavy. Oslavy pripravilo Zastúpenie Európskej komisie (EK) na Slovensku. Pripomína však, že oslavy sa budú realizovať za dodržania prísnych protipandemických opatrení.
viac
08.10.2021
Oslavy Dňa obce v Devínskej Novej Vsi
V dňoch 9. a 10. októbra 2021 sa v bratislavskej mestskej časti Devínska Nová Ves uskutočnia oslavy Dňa obce pri príležitosti 570. výročia prvej písomnej zmienky o Devínskej Novej Vsi. Devínska Nová Ves pripravila bohatý kultúrny program plný symbolov a historických odkazov.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %