Pondelok 29.04.2024
Dnes má meniny 
Lea
°C
17.12.2022 02:05

Prievidzská radnica opäť odovzdá vianočný príspevok vybraným rodinám


Ilustračná snímka


Prievidzská radnica opäť finančne podporí domácnosti v horšej sociálnej situácii. Vianočný príspevok vo výške 100 eur dostane 50 vybraných rodín s trvalým pobytom v meste.


Informovala o tom referentka kancelárie primátorky mesta Michaela Beňadiková.       

Z celkového počtu je 27 rodín, ktorým deti zveril súd svojím rozhodnutím do náhradnej osobnej alebo pestúnskej starostlivosti. "Rodiny, ktoré sa starajú o takto zverené deti, osobne privítajú zástupcovia samosprávy v obradnej miestnosti mestského domu 20. decembra. Ostatným rodinám, ktoré postretol ťažký osud, finančné príspevky mesto vyplatí prostredníctvom sociálneho oddelenia mestského úradu," priblížila Beňadiková.       

Vybraným rodinám radnica na adresu trvalého pobytu zaslala oznámenie o priznaní finančného daru. Pri zostavovaní zoznamu na vyplácanie vianočného príspevku sociálne oddelenie úzko spolupracuje s úradom práce, sociálnych vecí a rodiny, ale aj s miestnym oddelením daní a poplatkov.       

"Na vianočný príspevok nie je žiaden právny nárok. Mesto sa aj takýmto spôsobom snaží pomôcť svojim občanom, ktorí sa nachádzajú v ťažkej životnej situácii, a spríjemniť im tak prežitie vianočných sviatkov," doplnila primátorka Katarína Macháčková.       

Tradičnou predvianočnou aktivitou samosprávy je aj obed s osamelo žijúcimi prievidzskými seniormi. Vedenie mesta sa s nimi stretne 19. decembra.      

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
18.10.2017
Prievidzský úrad práce zriadil odevnú banku
Úrad práce, sociálnych vecí a rodiny (ÚPSVaR) v Prievidzi zriadil vo svojich nevyužívaných priestoroch odevnú banku. Jeho zamestnankyne tam pracujú vo voľnom čase, ich pomoc je podľa nich na rozdiel od podobných zariadení adresná a realizujú ju po celom okrese.
viac
22.08.2020
Petržalka vyhlásila verejnú zbierku školských pomôcok
Bratislavská Petržalka spúšťa od pondelka (24. 8.) verejnú zbierku školských pomôcok pre deti zo sociálne slabších rodín.
viac
28.08.2020
Domino v Prievidzi otvorilo centrum pre deti s poruchami autistického spektra
Centrum sociálnych služieb (CSS) Domino v Prievidzi otvorilo špecializované zariadenie pre deti s autizmom. Služby tam poskytuje ambulantnou formou.
viac
10.11.2020
Verejnosť v núdzi môže o pomoc požiadať krajskú nadáciu
Nadácia Žilinského samosprávneho kraja (ŽSK) pre podporu rodiny funguje aj v čase pandémie nového koronavírusu. Psychologické, právne či sociálne poradenstvo vzhľadom na bezpečnostné opatrenia poskytuje telefonicky či e-mailom.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %