Nedeľa 28.04.2024
Dnes má meniny 
Jarmila
°C
19.02.2024 11:00

Primátor vyzdvihol prácu dobrovoľníkov, ktorí pomáhajú v meste


Ilustračná snímka, zdroj: Žilinský Štandard


Prácu a úsilie dobrovoľníkov, ktorí pomáhajú zlepšovať život v Žiline, v tomto týždni vyzdvihol primátor Peter Fiabáne. Čistia ulice od odpadkov, udržiavajú poriadok na verejných priestranstvách a pomáhajú pri výsadbe zelene.


Informovala o tom šéfka odboru komunikácie na žilinskej radnici Katarína Gazdíková.        

S myšlienkou oceniť prácu dobrovoľníkov prišli poslanci mestského zastupiteľstva. Podľa primátora je ich pôsobenie v meste neoceniteľné. "Pravidelne dostávame desiatky podnetov od našich obyvateľov, kde v meste treba niečo opraviť, vyčistiť alebo upraviť. Naši dobrovoľníci tieto podnety vidia, vnímajú a snažia sa ich vlastnými silami vyriešiť," povedal Fiabáne.        

Podotkol, že im nechýba entuziazmus, nasadenie a odhodlanie. Na spoločnom stretnutí hovorili aj o najväčších výzvach pre samosprávu. "K najviac diskutovaným témam patrili problémy s komunálnym odpadom, znečisťovaním verejných priestranstiev a načrtnutie plánovaných krokov mesta na ich odstránenie," priblížil primátor.

Autor: (TASR)


komentáre
SHOW ALL
podobné
04.12.2017
Košice získali titul Európske hlavné mesto dobrovoľníctva 2019
Primátor mesta Košice Richard Raši v írskom Sligu, ktoré je aktuálnym Európskym hlavným mestom dobrovoľníctva, prevzal od zástupcov Európskeho dobrovoľníckeho centra so sídlom v Bruseli titul Európske hlavné mesto dobrovoľníctva – Košice 2019.
viac
17.04.2019
Mesto Žilina ocenilo 25 výnimočných pedagógov
Záslužnú prácu žilinských učiteľov ocenila aj radnica. Pri príležitosti Dňa učiteľov si najlepší pedagógovia prevzali z rúk primátora pamätné listy.
viac
27.05.2020
Mesto Žilina darovalo zdravotníkom tisícky rúšok
Fakultnú nemocnicu s poliklinikou Žilina dnes navštívil žilinský primátor Peter Fiabáne. Priniesol jej dar v podobe 10-tisíc kusov jednorazových chirurgických rúšok, ktoré Žilinčania získali z družobného čínskeho mesta Changchun.
viac
19.10.2023
SIEA: Hľadajú ľudí, ktorí chcú pomáhať svojim regiónom
V Slovenskej inovačnej a energetickej agentúre hľadajú ľudí, ktorí chcú pritom svojim regiónom pomôcť.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %