Pondelok 29.04.2024
Dnes má meniny 
Lea
°C
23.02.2022 10:40

Proces certifikácie v envirovýchove pokračuje webinármi s krajmi


Pracovná skupina. Snímka zdroj: (SAŽP).


Slovenská agentúra životného prostredia (SAŽP) v spolupráci so samosprávnymi krajmi organizuje počas februára a marca webináre k príprave certifikácie poskytovateľov environmentálnej výchovy, vzdelávania a osvety (EVVO).


SAŽP z poverenia Ministerstva životného prostredia SR koordinuje pracovnú skupinu zodpovednú za prípravu uvedenej certifikácie. Tvoria ju pracovníci štátnych a mimovládnych organizácií z rôznych rezortov a tiež zástupcovia samosprávnych krajov. Od roku 2019, kedy sa skupina prvýkrát stretla, prebehli desiatky diskusií a online stretnutí.

Dôraz sa kladie na participatívne riešenie otázok a hľadanie konsenzu. Inšpiratívny príklad prichádza zo susednej Českej republiky, kde už podobný systém funguje zhruba desať rokov, avšak predchádzalo mu pätnásť rokov prípravy.

Cieľom webinárov je informovať o príprave certifikácie subjekty pôsobiace v oblasti environmentálnej výchovy na Slovensku, ale aj záujemcov z radov školskej či širokej verejnosti. Získať tak partnerov pre ďalšiu spoluprácu a nesmierne dôležitú spätnú väzbu k nastaveným kritériám. Webináre sa uskutočnia online formou.

Záujemcovia o webinár môžu získať potrebné informácie TU.

Autor: (SAŽP)


komentáre
SHOW ALL
podobné
06.09.2019
Vykroč s nami na zelenú
„Vykroč s nami na zelenú“ je slogan, ktorým chce odbor environmentálnej výchovy a vzdelávania (OEVV) Slovenskej agentúry životného prostredia upútať pozornosť žiakov, učiteľov, ale aj širšej verejnosti na jeho aktivity.
viac
18.02.2020
V rámci Zeleného vzdelávacieho fondu prijalo MŽP 60 žiadostí o finančnú podporu
V treťom ročníku Zeleného vzdelávacieho fondu prijalo Ministerstvo životného prostredia (MŽP) SR zatiaľ 60 žiadostí s výškou podpory 434 152 eur. Informoval o tom Slavomír Held z odboru komunikácie MŽP.
viac
21.09.2020
Environmentálna výchova a vzdelávanie v školskom roku 2020-2021
Slovenská agentúra životného prostredia pripravila pre žiakov, pedagógov a širokú verejnosť na nový školský rok 2020/2021 aktivity v oblasti environmentálnej výchovy a vzdelávania.
viac
16.06.2021
Stredisko praktickej environmentálnej výchovy SAŽP Dropie prejde premenou
Environmentálna výchova a vzdelávanie má pevné miesto v štruktúre Slovenskej agentúry životného prostredia (SAŽP) prakticky od jej vzniku. Zažila fázy rozmachu a budovania siete štátnych stredísk environmentálnej výchovy, ale aj fázy stagnácie a hľadania svojej úlohy a poslania v súčasnom svete.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.03 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.80 %