Pondelok 29.04.2024
Dnes má meniny 
Lea
°C
06.03.2024 07:55

Radnica pozýva na upratovanie staveniska cyklotrasy Zelená cesta


Vizualizácia: Zelená cesta


Piešťanská radnica pozýva dobrovoľníkov na pomoc pri upratovaní staveniska budúcej cyklotrasy Zelená cesta. Tú začali budovať po dlhých rokoch príprav v týchto dňoch na trase Vrbové - Piešťany a mesto potrebuje pripraviť úsek pod mostom, nad ktorým hlavná cesta Krajinská križuje železnicu.


Termín je sobota 9. marca. Informoval o tom primátor Piešťan Peter Jančovič.         

"Nachádza sa tam skládka, ktorú pravdepodobne vytvorili ľudia bez domova. Keďže tadiaľto povedie cyklochodník, potrebujeme priestor vyčistiť, aby stavebná firma mohla začať s prácami. Prvá fáza výstavby cyklochodníka sa už začala rozoberaním železnice v úseku od Vrbového po diaľničný most v Piešťanoch a práce postupujú rýchlo, momentálne sú pracovníci pred Trebaticami," uviedol primátor. Privítali by preto čo možno najväčší počet dobrovoľníkov. "Čím viac ľudí sa bude podieľať na upratovaní, tým nám práca pôjde rýchlejšie. Stretneme sa a spoločne urobíme niečo pre svoje okolie. Nakoniec ide o náš verejný priestor, o ktorý sa staráme. Pozvaný je každý, kto sa teší na nový cyklochodník," doplnil Jančovič. Záujemcovia sa stretnú podľa propozícií pred 9.00 h pri Skleníkovom hospodárstve Služieb mesta Piešťany na Vrbovskej ceste. Rukavice a vrecia na odpad organizátor zabezpečí.         

Zelená cesta Vrbové - Piešťany povedie 7,6 kilometra po zvršku bývalej železničnej trate, ktorá svojmu účelu neslúžila viac ako štyridsať rokov. Cyklotrasa bude slúžiť obyvateľom obcí v okolí kúpeľného mesta na prepravu do práce i cykloturistom na spoznávanie regiónu. Podľa plánu by práce mali byť ukončené v závere roka 2024.

Autor: (TASR)


komentáre
SHOW ALL
podobné
12.10.2017
Začala sa výstavba cyklotrasy v Strážkach, v pláne je aj bike park
Mesto Spišská Belá začalo v týchto dňoch s výstavbou cyklotrasy do Kežmarku v mestskej časti Strážky. Ide o úsek dlhý niečo cez dva kilometre a vedie od štrkoviska v Strážkach cez kaštieľ Strážky, až po začiatok panelového chodníka na začiatku Strážok v smere na Spišskú Belú.
viac
14.09.2018
Novela zákona otvára možnosť na vznik pilotného projektu
Nová legislatívna úprava, ktorú vo štvrtok (13. 9.) schválil parlament, otvára priestor, aby z nevyužívanej železničnej trate medzi Piešťanmi a Vrbovým vznikol cyklochodník, uviedol to starosta obce Trebatice Juraj Valo.
viac
17.02.2020
Brezno začne v marci s budovaním cyklotrasy Brezno - Valaská
Mesto Brezno v marci spustí realizáciu projektu Cyklotrasa Brezno – Valaská. Cestovanie na bicykli bude pre mnohých nielen ekonomické a ekologické, ale aj zdraviu prospešné. Dĺžka realizácie výstavby bude 12 mesiacov a predpokladaný termín ukončenia je február 2021.
viac
17.06.2023
Piešťany vnímajú plánované zrušenie ambulantnej detskej pohotovosti negatívne
Kúpeľné mesto Piešťany patrí k samosprávam, ktoré sa nestotožnili s návrhom redukcie siete ambulantných pohotovostných služieb (APS) pre deti.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %