Pondelok 29.04.2024
Dnes má meniny 
Lea
°C
13.10.2022 08:25

Realizácia výstavby nemocníc na Rázsochách a v Martine ide podľa plánu


Na snímke z dronu plocha po zbúranej stavbe nemocnice Rázsochy. Bratislava, 24. apríla 2022. Snímka zdroj: (tasr).


Realizácia výstavby univerzitných nemocníc na bratislavských Rázsochách a v Martine pokračuje podľa plánu. V Martine by sa prvé výkopové práce mali začať v druhom štvrťroku budúceho roka, na Rázsochách v prvom kvartáli 2024. Potvrdili z rezortu zdravotníctva aj z Univerzitnej nemocnice Martin.


"Obidve nemocnice pokračujú v pláne, ktorý sme si vytýčili, s tým, že nemocnica Martin ide v rýchlejšom režime," ozrejmil generálny tajomník služobného úradu Ministerstva zdravotníctva (MZ) SR Peter Ferjančík. Priblížil, že v prípade Rázsoch aktuálne prebieha intenzívne medicínske plánovanie s odborníkmi z konzorcia a Univerzitnej nemocnice Bratislava. Priebežné vizualizácie by podľa neho mohli byť hotové behom najbližšieho polroka.

Projektový tím novej martinskej nemocnice aktuálne podľa hovorkyne Kataríny Kapustovej rieši povoľovacie procesy na jednotlivé časti zemných prác a na archeologický výskum. "K prvým prácam, ktoré budú v blízkej dobe zrealizované na pozemkoch, bude patriť sťahovanie ornice. Následne sa uskutoční archeologický výskum a samotné stavebné práce sa začnú až následne," uviedla hovorkyňa.

Výstavba nemocnice na Rázsochách bude spolu s martinskou univerzitnou nemocnicou financovaná zo zdrojov plánu obnovy. Cena za výstavbu hrubej stavby nemocnice na bratislavských Rázsochách má byť 281 miliónov eur. Hrubá stavba sa má dokončiť do druhého kvartálu roku 2026. Postavenie martinskej univerzitnej nemocnice si vyžiada 330 miliónov eur.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
25.08.2020
Krajskí poslanci rozdelili v rámci výzvy pre región 2,2 milióna eur
Rozvoj cyklodopravy a cykloturizmu, výstavbu športovísk a zvýšenie kvality v sociálnych službách a paliatívnej starostlivosti podporili na svojom rokovaní v pondelok (24. 8.) prešovskí krajskí poslanci sumou 2,2 milióna eur.
viac
30.12.2020
Končiaci sa rok bol pre Prešov podľa primátorky jedným z najnáročnejších
Jedným z najnáročnejších v jeho novodobej histórii bol pre mesto Prešov končiaci sa rok 2020. Skonštatovala to primátorka mesta Prešov Andrea Turčanová.
viac
15.01.2021
Sveržov plánuje v tomto roku vybudovať čistiareň odpadových vôd
Výstavba čistiarne odpadových vôd (ČOV) je jednou z tohtoročných priorít obce Sveržov v okrese Bardejov. Okrem toho podľa starostu obce Pavla Ceľucha pracujú i na príprave projektu, ktorého výsledkom bude rozšírenie cesty Tarnov – Gaboltov.
viac
19.05.2021
Prešov by mohol zmodernizovať a postaviť niekoľko nových trolejbusových tratí
Mesto Prešov má reálnu šancu získať nenávratný finančný príspevok v objeme viac ako 2 milióny eur zo zdrojov EÚ na projektové dokumentácie na modernizáciu trolejbusových tratí a na výstavbu nových trolejbusových tratí a meniarní. Návrh už schválila mestská rada.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %