Piatok 26.04.2024
Dnes má meniny 
Jaroslava
°C
18.05.2017 02:51

Restaurant day ponúkne dobré jedlo a pomôže aj ľuďom v núdzi


Pozvánka.


Nielen láska ide cez žalúdok, ale aj dobré skutky. Tento víkend môžete odchádzať z obeda s plným bruchom i s dobrým pocitom. V rámci celosvetového dňa Restaurant day, ktorý sa tento rok koná v sobotu 20. mája, sa spojili neziskové organizácie, aby pomohli.


V priateľskom prostredí si budete môcť vychutnať dobré jedlo na báze dobrovoľného príspevku, a tým pomôcť ľudom v núdzi.      

Neziskové organizácie v Bratislave, Žiline a v Prešove otvoria svoje brány všetkým ľudom, ktorí majú záujem spoznať ich prácu a prispieť na dobrú vec. "Restaurant Day je nevšedné podujatie, ktorému už štvrtý rok DobraKrajina.sk dáva ďalší rozmer," vysvetľuje Jana Desiatniková, programová koordinátorka z Nadácie Pontis.      

V Bratislave sa bude toto podujatie konať hneď na niekoľkých miestach. Svoje menu ponúkne organizácia Od emócií k poznaniu – Eduma, konkrétne v Starej tržnici. Na Baštovej 5 Človek v ohrození pohostí návštevníkov palacinkami a piknikové menu zas návštevníkov čaká na ihrisku v mestskej časti Kopčany, o ktoré sa stará organizácia Ulita. Na Partizánskej lúke OZ NepočujuceDieťa.sk pripravuje "neslýchaný koláčik" od slovenských celebrít. A na divadelných doskách privítajú všetkých Stopy snov. V kultúrnom a komunitnom centre Zora zažijú okrem predstavenia aj "divadelné jednohubky".      

Za Bratislavou nezaostávajú ani Žilina či Prešov. V parku pri Budatínskom hrade návštevníkov domácimi sladkými výrobkami pohostí Návrat. OZ Barlička so sídlom v Prešove čaká všetkých v starom sade, kde bude prebiehať "Majáles v Barličke".      

Restaurant Day vznikol vo fínskych Helsinkách v roku 2011 a odvtedy sa koná v 60 krajinách po celom svete. Každoročne sa do neho zapájajú tisícky jednodňových reštaurácií a spolu tvoria "jedinečný festival jedla".

 

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
25.08.2016
Zimný štadión v Kežmarku by mal byť dokončený do konca roka 2017
Radnici mesta Kežmarok v ostatných dňoch prišiel na účet príspevok jeden milión eur od vlády, ktoré sú určené na rekonštrukciu zimného štadióna.
viac
07.03.2017
Na hrade Revište chcú dokončiť severnú vežu, hľadajú staré fotografie
Združenie na záchranu hradu Revište plánuje v tomto roku dokončiť na tejto kultúrnej pamiatke pri Žarnovici opravu severnej veže a vybudovať vyhliadkovú plošinu.
viac
29.05.2017
Ministerstvo vnútra SR poskytne finančné prostriedky na komunitné centrá
Obce, mestá a mimovládne organizácie môžu opäť stavať nové či rekonštruovať už existujúce komunitné centrá.
viac
14.06.2017
Výzvy pre mimovládne organizácie sa stretli s veľkým záujmom
Informačné semináre pre mimovládne organizácie k dopytovo-orientovaným výzvam z operačného programu Efektívna verejná správa (OP EVS) sa stretli s veľkým záujmom. Prišlo na ne takmer 500 zástupcov občianskej spoločnosti.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %