Nedeľa 28.04.2024
Dnes má meniny 
Jarmila
°C
10.01.2023 03:20

Rozšírenie kapacity MŠ v Budulove je v úvodnej fáze


Snímka zdroj: (Mesto Moldava nad Bodvou).


Práce na rozšírení kapacity materskej školy (MŠ) v mestskej časti Budulov v Moldave nad Bodvou sú v úvodnej fáze. Potvrdila to hovorkyňa mesta Jana Kovácsová. Stavba má byť hotová do novembra.


Zhotoviteľovi odovzdali stavenisko vlani v závere novembra. V Budulove v súčasnosti funguje jedna menšia MŠ, ktorej kapacita je naplnená. Zvýšiť sa má rekonštrukciou v súčasnosti nevyužívanej kancelárskej budovy v areáli bývalej STS. "Celý objekt sa prestavia, upraví sa jeho dispozičné riešenie, zateplí sa fasáda, opraví strecha a vymení sa kúrenie, vodovodná a kanalizačná prípojka. Bývalé administratívne priestory sa premenia na tri denné miestnosti pre deti s kapacitou po 20 detí, výdajňu jedál, hygienické zariadenia, kancelárie, sklady a šatne," uvádza mesto na svojej webovej stránke s tým, že na dvore vznikne nové detské ihrisko.

Kovácsová pripomenula, že deti z neďalekej rómskej osady v súčasnosti navštevujú MŠ vzdialenú dva kilometre. Radnica to nepovažuje za praktické ani bezpečné. "Rodičia s deťmi prechádzajú po hlavnej ceste a cez železničné priecestie," vysvetlila.

Mesto sa rozhodlo zvýšiť kapacitu MŠ aj v nadväznosti na prijatie zákona o povinnej školskej dochádzke predškolákov v roku 2020. Následne podalo projekt na výzvu zameranú na výstavbu a rekonštrukciu predškolských zariadení. Radnica na to napokon získala finančný príspevok vo výške takmer 566 000 eur. Celkové náklady boli odsúhlasené na necelých 596 000 eur, v čom bolo zahrnuté aj spolufinancovanie mesta. Celková cena rekonštrukcie však bola z dôvodov zvýšenia cien energie a stavebných materiálov dodatkom zvýšená na 808 717 eur s DPH. "Mesto podáva na sprostredkovateľský orgán žiadosť o zvýšenie finančného príspevku," doplnila radnica.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
10.12.2019
Obec Varín rozšíri kapacitu materskej školy takmer za 385-tis. eur
Obec Varín v Žilinskom okrese zrekonštruuje a rozšíri kapacitu materskej školy za takmer 385-tis. eur. O výsledku verejného obstarávania informovala obec vo vestníku Úradu pre verejné obstarávanie.
viac
11.05.2020
Obec začína s výstavbou MŠ pri rómskej osade
S výstavbou materskej školy (MŠ) pri tunajšej rómskej osade začne obec Mníšek nad Hnilcom v okrese Gelnica v najbližších dňoch. Ako povedal starosta Ľudovít Kujnisch, momentálne ide o najväčší projekt obce.
viac
08.12.2020
Na Budulovskej ceste pribudnú priestory MŠ
Rozšírením kapacít o Materskú školu (MŠ) na Budulovskej ceste má v Moldave nad Bodvou pribudnúť ďalších 60 miest pre predškolákov.
viac
15.03.2024
Dolná Strehová plánuje rozšíriť kapacitu materskej školy novostavbou
Obec Dolná Strehová vo Veľkokrtíšskom okrese plánuje rozšíriť kapacitu svojej materskej školy výstavbou nového objektu. Vyplýva to z oznámenia vo vestníku Úradu pre verejné obstarávanie s tým, že celková predpokladaná hodnota zákazky je 871.737 eur bez DPH.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %