Štvrtok 02.05.2024
Dnes má meniny 
Žigmund
°C
20.08.2021 01:05

Samosprávy diskutovali o riešení nízkej miery zaočkovanosti v okrese


Ilustračná snímka (MsÚ Lučenec)


Na pôde mesta Lučenec sa vo štvrtok (19. 8.) uskutočnilo stretnutie zástupcov samospráv z Lučeneckého okresu, na ktorom spoločne diskutovali o nízkej miere zaočkovanosti obyvateľstva proti ochoreniu COVID-19.


Ako na oficiálnej webstránke informovalo mesto Lučenec, zvýšiť zaočkovanosť sa pokúsia opäť s pomocou mobilných očkovacích tímov.       

Stretnutie samospráv iniciovala primátorka Lučenca Alexandra Pivková, okrem starostov a starostiek sa na ňom zúčastnili aj poslanci Banskobystrického samosprávneho kraja (BBSK), riaditeľka Regionálneho úradu verejného zdravotníctva Lučenec či hlavná koordinátorka očkovania BBSK. Cieľom stretnutia bolo prehodnotiť ďalšie kroky s cieľom zvýšiť zaočkovanosť v rámci Lučeneckého okresu.       

„Stojíme na prahu školského roka, preto som považovala za svoju povinnosť dať dokopy mienkotvorných ľudí nášho okresu a kraja. Spoločne sme hľadali spôsob, akým prispejeme k tomu, aby zaočkovanosť v našom okrese bola vyššia. Myslím si, že na stretnutí sme našli spoločný spôsob. Znovu pôjdeme s očkovacím tímom do obcí za každým jedným nahláseným človekom,“ uviedla Pivková.       

Vďaka mobilným očkovacím tímom sa obyvatelia budú môcť priamo v obciach zaočkovať dvojdávkovou vakcínou od konzorcia Pfizer/BioNtech alebo jednodávkovou vakcínou spoločnosti Johnson & Johnson. Vo veľkokapacitnom očkovacom centre v priestoroch Mestského úradu v Lučenci budú navyše od pondelka (23. 8.) očkovať aj deti nad 12 rokov.       

V meste Lučenec je podľa primátorky zaočkovaných 38 percent obyvateľov, v rámci okresu je kompletne zaočkovaných 33 percent ľudí. Ako Pivková pripomenula, nový COVID automat pri nastavovaní regionálnych protipandemických opatrení zohľadňuje i to, do akej miery je v danom okrese chránená najzraniteľnejšia skupina obyvateľstva. Žiadaná hranica predstavuje 65 percent zaočkovaných ľudí vo veku nad 50 rokov. V okrese Lučenec je zaočkovaných 48 percent ľudí starších ako 50 rokov.       

„V tomto mesiaci sme zaznamenali desať pozitívnych prípadov nového koronavírusu. Situácia je zatiaľ priaznivá a stabilná. Aj budúci týždeň ostáva okres Lučenec v zelenej fáze. Jedinou cestou, ako dostať koronavírus pod kontrolu, je očkovanie,“ uviedla regionálna hygienička Nadežda Andóová. Dodala však, že zaočkovanosť starších ľudí je v rámci okresu naďalej na nízkej úrovni.     

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
25.04.2019
Obedy zadarmo nebudú všade grátis, upozornil na to hovorca ZMOS Michal Kaliňák
Zavedenie "obedov zadarmo" nebude celoplošne znamenať, že rodičia už za obedy svojich detí platiť nebudú. Hovorca Združenia miest a obcí Slovenska (ZMOS) Michal Kaliňák na to upozornil na štvrtkovej diskusii, ktorú zorganizovalo Centrum pre nezávislú a objektívnu žurnalistiku (CenPress).
viac
09.07.2020
Smart riešenia pre kúpeľné samosprávy
Združenie miest a obcí Slovenska aj počas leta organizuje podujatie k atraktívnym témam, ktoré sú určené predstaviteľom miest a obcí. Najbližšie podujatie bude venované smart riešeniam pre kúpeľné samosprávy.
viac
02.03.2021
Vo veľkokapacitnom očkovacom centre zaočkovali takmer 6000 ľudí
Trnavský samosprávny kraj (TTSK) zorganizoval cez víkend (27. a 28. 2.) očkovanie proti ochoreniu COVID-19 vo svojom veľkokapacitnom očkovacom centre na Strednej zdravotníckej škole v Trnave. Prvou dávkou vakcíny bolo zaočkovaných 3650 ľudí. Informovalo o tom komunikačné oddelenie TTSK.
viac
05.10.2021
KSK chce súťažou Hviezdna stužková motivovať stredoškolákov k očkovaniu
Košický samosprávny kraj (KSK) vyhlásil súťaž pre stredoškolákov maturitných ročníkov s cieľom povzbudiť mladých ľudí k očkovaniu proti ochoreniu COVID-19.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %