Pondelok 29.04.2024
Dnes má meniny 
Lea
°C
15.12.2022 01:30

Silvestrovský ohňostroj opäť nebude, mesto dá peniaze útulku


Ilustračná snímka.


V Nitre sa ani tento rok neuskutoční silvestrovský ohňostroj. Mesto tak opäť privíta nový rok bez petárd. Ako informovala radnica, peniaze, ktoré by sa vynaložili na ohňostroj, dostane nitriansky útulok.


"Už štvrtý rok podporujeme silvestrovské oslavy bez výbuchov a hluku. Tak, ako minulý rok, aj teraz darujeme občianskemu združeniu Regionálne centrum Slobody zvierat Nitra finančný dar 3500 eur," uviedol mestský úrad.

Silvester bez ohňostroja sa v Nitre po prvý raz slávil v roku 2019. "Podstatou výzvy 'NitraBezPetard' je zbaviť sa zbytočného hluku, zápachu a škodlivých látok uvoľnených zo zábavnej pyrotechniky a ochrániť najzraniteľnejšie skupiny obyvateľstva, ale aj domácich miláčikov, hospodárske zvieratá a divokú zver," vysvetlil magistrát.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
30.04.2016
Mestskí poslanci schválili zmeny cestovného v autobusovej doprave
Cestujúcich v nitrianskej mestskej autobusovej doprave (MAD) čakajú zmeny. Mestskí poslanci na svojom aprílovom rokovaní odsúhlasili zavedenie nových druhov platieb a zmenili aj výšku niektorých zliav na cestovnom.
viac
22.06.2016
Raňajky v tráve ponúknu účastníkom noblesu minulých storočí
Pri románskom Kostole svätého Michala Archanjela v nitrianskej mestskej časti Dražovce sa zídu 26. júna na pikniku ľudia, aby pri košíkoch s občerstvením a v historických kostýmoch zažili noblesu 19. storočia v znamení impresionistickej pohody.
viac
12.12.2019
Silvestrovské oslavy sú zrušené, aj peniaze z punču pôjdu do Prešova
Výťažok z Primátorského punča, ktorá sa uskutoční na Námestí SNP v Banskej Bystrici, nepôjde v tomto roku pre zariadenia a organizácie poskytujúce sociálne služby, ako je už každoročne zvykom. Poputuje do Prešova, ľuďom na Mukačevskej ulici, ktorých postihlo minulý týždeň nešťastie.
viac
15.11.2022
Namiesto novoročného ohňostroja kúpi mesto prístroj do nemocnice
Považskobystrická radnica nebude ani tento rok robiť novoročný ohňostroj. Za ušetrené peniaze kúpi mesto dar nemocnici. Informovala o tom šéfka komunikačného oddelenia mestského úradu Miluša Kollárová.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %