Utorok 30.04.2024
Dnes má meniny 
Anastázia
°C
15.11.2022 02:25

Namiesto novoročného ohňostroja kúpi mesto prístroj do nemocnice


Ilustračná snímka: (tasr).


Považskobystrická radnica nebude ani tento rok robiť novoročný ohňostroj. Za ušetrené peniaze kúpi mesto dar nemocnici. Informovala o tom šéfka komunikačného oddelenia mestského úradu Miluša Kollárová.


Podľa považskobystrického primátora Karola Janasa ohňostroj vyzerá veľkolepo, no hluk, dym a odpad, čo pri ňom vznikajú, poškodzujú nielen zdravie zvierat, ale aj človeka.

"Už tretíkrát sme sa rozhodli, že financie určené na novoročný ohňostroj nevyletia do vzduchu, ale využijeme ich na nákup daru pre Nemocnicu s poliklinikou v Považskej Bystrici. Po dohode s riaditeľom Igorom Steinerom zakúpime moderný prístroj pre liečbu dermatologických ochorení," uviedol primátor.

Mesto Považská Bystrica chce byť v tomto smere podľa jeho slov príkladom aj pre ostatných. Radnica spustila výzvu Nevyhadzujte peniaze do vzduchu.

"V našom meste máme nemocnicu, množstvo neziskových organizácií, občianskych združení, ktoré si zaslúžia pomoc, preto treba pouvažovať, že namiesto kúpy ohňostroja sa dajú venovať financie na niečo zmysluplnejšie. Spoločne pomôžeme prírode, zvieratám a v neposlednom rade ľuďom," zdôraznil Janas.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
10.11.2018
Dve najlepšie župné stredné školy v systéme duálneho vzdelávania hodnotili prvú
Najviac žiakov má v systéme duálneho vzdelávania v Trenčianskom samosprávnom kraji (TSK) zapojených Stredná odborná škola strojnícka v Považskej Bystrici. S počtom 217 dualistov je škola druhou najlepšou v rámci celého Slovenska.
viac
27.12.2018
Radnica pripravila dvoje osláv Silvestra - pre deti i dospelých
Po pozitívnych ohlasoch z minulého roka pripravila považskobystrická samospráva aj tento rok dvoje silvestrovských osláv. Popoludňajší Detský Silvester na ľade je určený najmä deťom, večerná rozlúčka so starým rokom odštartuje pred radnicou o 21.00 hodine.
viac
24.07.2019
Garantovaná energetická služba pomôže župe zlepšiť energetickú efektívnosť
Zvýšenie hodnoty majetku, zníženie energetickej náročnosti budov a zníženie nákladov na vopred stanovenú hodnotu. To sú piliere Garantovanej energetickej služby (GES), ktorá má za úlohu ušetriť verejným inštitúciám nemalé financie, a to bez nutnosti investície vynaloženej na rekonštrukciu budov.
viac
16.11.2021
Na sídlisku Rozkvet majú vyrásť dve bytovky a unikátny park
Na najväčšom považskobystrickom sídlisku Rozkvet by do dvoch rokov mali vyrásť dve nové bytovky so 124 bytmi a v ich bezprostrednej blízkosti unikátny mestský park s rozlohou takmer 23 000 štvorcových metrov.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.03 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.80 %