Nedeľa 05.05.2024
Dnes má meniny 
Lesia, Lesana
°C
27.08.2022 01:05

Skanzen pod Ľubovnianskym hradom bude dejiskom festivalu Castle Sound


Ilustračný plagát


Skanzen pod Hradom Ľubovňa bude v piatok dejiskom festivalu Castle Sound, ktorý je pokračovaním niekoľkoročného cyklu Nu Sound of Visegrad. Jeho primárnym cieľom je prinášať do slovenských regiónov novú a inšpiratívnu hudbu z krajín Vyšehradskej štvorky.


Informoval o tom správca skanzenu Dušan Janický s tým, že večerný program festivalu štartuje o 19.30 h.       

"Do Ľubovnianskeho amfiteátra prídu štyri výnimočné kapely – domáca Korben Dallas, Kroke z Poľska, Zrní z Českej republiky a maďarská skupina Óperentzia. V nádhernom prostredí prírodného skanzenu s výhľadom na Ľubovniansky hrad pripravujeme okrem koncertov aj výstavu plagátov i prehliadku nezávislých dokumentov," priblížil Janický s tým, že cez deň sa bude konať aj sprievodný program na hlavnom námestí v Starej Ľubovni.       

Podujatie organizuje Ľubovnianske múzeum v spolupráci s mestom v rámci projektu Uzol kultúry – Stará Ľubovňa – Mesto kultúry 2022. Z verejných zdrojov ho podporil Fond na podporu umenia.       

Projekt Nu Sound of Visegrad bol súčasťou aktivít Mesto kultúry 2019 Banská Štiavnica, taktiež sa uskutočnil v rámci aktivít Mesto kultúry 2020 Nové Zámky ako celodenný festival. Putovný projekt sa predstavil aj v krajinách, ako Rumunsko, Srbsko, Nórsko či Nemecko.    

 

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
04.01.2017
V drevenom kostolíku v skanzene bude liturgia v staroslovienčine
V drevenom kostolíku v skanzene pod hradom Ľubovňa v Starej Ľubovni sa bude v piatok 6. januára slúžiť Trojkráľová liturgia v najstaršom slovanskom jazyku - staroslovienčine. Začne sa o 13. hodine.
viac
08.11.2017
V Starej Ľubovni vzniklo školiace stredisko pre mladých včelárov
Slovenský zväz včelárov vytvoril v skanzene Ľubovnianskeho múzea v Starej Ľubovni miesto, kde sa ľudia môžu oboznámiť s včelárstvom ako remeslom. Projekt sa uskutočnil vďaka podpore grantového programu Zelené oázy, na ktorom spolupracuje Nadácia Ekopolis so spoločnosťou Slovnaft.
viac
06.02.2018
Vzácne pečatidlo sa vrátilo z Čiech do Starej Ľubovne
Rukolapný dôkaz o tom, že ešte zďaleka nebolo všetko objavené a stále existujú historické artefakty viažuce sa k lokálnej histórii, dorazil čerstvo do Starej Ľubovne v podobe vzácneho 269 rokov starého pečatidla.
viac
09.01.2023
Hrad a skanzen vlani navštívilo viac ako 182 000 turistov
Hrad a skanzen v Starej Ľubovni počas minulého roka navštívilo viac ako 182 000 platiacich turistov. Potvrdil to riaditeľ Ľubovnianskeho múzea Dalibor Mikulík s tým, že v porovnaní s rokom 2021 ide o nárast o zhruba 20 000 návštevníkov.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %